4

بازدید هوایی وزیر نیرو از سد چمشیر

  • کد خبر : 7919
  • 14 مهر 1398 - 6:12
بازدید هوایی وزیر نیرو از سد چمشیر

بازدید هوایی وزیر نیرو از سد چمشیر وزیر نیرو در ادامه سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، از سد و نیروگاه چمشیر و طرح‌های تامین آب باشت و اراضی خان‌احمد به صورت هوایی بازدید کرد. به‌ گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از وزارت نیرو، طرح سد و نیروگاه چمشیر در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان گچساران […]

بازدید هوایی وزیر نیرو از سد چمشیر

وزیر نیرو در ادامه سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، از سد و نیروگاه چمشیر و طرح‌های تامین آب باشت و اراضی خان‌احمد به صورت هوایی بازدید کرد.

به‌ گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از وزارت نیرو، طرح سد و نیروگاه چمشیر در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد روی رودخانه زهره و به حجم مخزن ۲٫۳ میلیارد مترمکعب در حال اجراست.

سد چمشیر از نوع بتنی RCC ، با ارتفاع ۱۵۱ متر و طول تاج ۷۲۰ متر و با حجم مخزن ۲٫۳ میلیارد مترمکعب طراحی شده و ظرفیت نیروگاه آن ۱۷۶ مگاوات است که شامل سه واحد ۵۵ مگاواتی با توربین فرانسیس عمودی و ۲ واحد ۵٫۵ مگاواتی با توربین فرانسیس افقی با توانایی تولید انرژی سالیانه ۵۰۰ گیگاوات ساعت است.

این سد با هدف مهار و ذخیره سیلاب های فصلی و استفاده از آب ذخیره شده برای توسعه و بهبود فعالیت‌های کشاورزی در استان بوشهر و خوزستان، تولید انرژی برق‌آبی، فراهم آمدن زمینه‌های ایجاد امکانات رفاهی، گردشگری و اشتغال‌زایی در منطقه در حال احداث است.

وزیر نیرو در ادامه، از پروژه تامین آب اراضی خان احمد، علی آباد و بخشی از دشت امامزاده جعفر(ع) و همچنین طرح تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی باشت، بازدید هوایی کرد.

علی داودی مهر، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گفت: پروژه تامین آب اراضی خان احمد، علی آباد و بخشی از دشت امامزاده جعفر(ع)، با هدف تامین آب ۳۱۰۰ هکتار از اراضی خان احمد، علی آباد و بخشی از دشت امامزاده جعفر(ع) تحت عنوان فاز دوم، در شهرستان گچساران در سال ۱۳۹۶ آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۳۹۹ به اتمام برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد، اعتبار هزینه شده برای این طرح را ۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اعتبار مصوب سال ۹۸، ۵۵۹ هزار و ۴۰۰ میلیون ریال برای کل طرح بوده و پیش‌بینی کل هزینه اجرای طرح نیز ۸۰۰ میلیارد ریال است.

وی، مشخصات فنی این طرح را شامل، سامانه آبگیر شامل سازه آبگیری، رسوب شوی، سرریز و کانال مربوط، کانال انتقال آب، حوضچه رسوب و حوضچه مکش، ایستگاه پمپاژ اصلی با ارتفاع پمپاژ ۱۸۶ متر و توان مصرفی هفت مگاوات و دبی پمپاژ ۱٫۸۴ متر مکعب بر ثانیه، ایستگاه پمپاژ ثانویه با ارتفاع پمپاژ ۱۶۰ متر و توان مصرفی یک مگاوات و دبی پمپاژ ۴۵۰ لیتر بر ثانی، خطوط اصلی انتقال به طول ۳۴ کیلومتر جنس فولاد و GRP و شیرآلات و سازه های مربوطه، خطوط انتقال فرعی به طول ۱۹ کیلومتر از جنس GRP و شیرآلات و سازه های مربوطه، مخزن تعادلی ۱۰۰۰۰ متر مکعبی، مخزن مکش ۲۰۰۰ متر مکعبی ایستگاه پمپاژ خان احمد و برمامیان عنوان کرد.

داودی مهر، اهم اقدامات انجام شده را تهیه و حمل لوله به مقدار۴۴۰۰۰ متر، حفاری ۴۳ هزار و ۸۶۶ متر، لوله‌گذاری ۳۹ هزار و ۳۹ متر، مصالح پای کار (لوله مورد نیاز) ۴۹۰۰ متر، خاک‌برداری محل ایستگاه پمپاژ اصلی به حجم ۵۸ هزار متر مکعب، خاک‌برداری محل مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی، خاک‌برداری محل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی و ایستگاه پمپاژ ثانویه، تکمیل بتن ریزی مخزن ۲۰۰۰ ، بتن ریزی دیوار ایستگاه پمپاژ با پیشرفت ۸۰ درصد، آرماتور بندی و بتن ریزی کف مخزن ۱۰۰۰۰ در دو پارت ۱۸*۱۸، آرماتوربندی و بتن ریزی دیوار مخزن ۱۰ هزار به طول ۷۲ و ارتفاع ۴ متر برشمرد.

همچنین، اقدامات باقی‌مانده را تکمیل مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی، احداث ایستگاه پمپاژ اولیه، تکمیل ایستگاه پمپاژ ثانویه، احداث حوضچه های شیرآلات، خرید شیرالات و اتصالات فولادی، خرید تجهیزات هیدرو مکانیکال و الکتریکال دانست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در خصوص طرح تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی باشت که مورد بازدید هوایی وزیر نیرو نیز قرار گرفت، اظهار داشت: این طرح در سال ۹۷ شروع و با هدف تامین آب شرب به میزان ۴٫۵ میلیون مترمکعب در سال برای مراکز جمعیتی اطراف و مرکز شهرستان باشت برای جمعیت ۶۴ هزار نفری در افق ۱۴۲۵، تامین آب مطمئن برای توسعه صنعت منطقه به میزان ۱٫۱۳ میلیون مترمکعب و همچنن تامین آب کشاورزی به میزان ۲۳٫۸ میلیون مترمکعب در سال جهت حدود سه هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی منطقه است.

وی افزود: اعتبار هزینه شده برای این طرح ۹۷ هزار میلیون ریال، اعتبار مصوب سال جاری ۸۵ هزار میلیون ریال و اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل آن، دو میلیون و ۶۰۰ هزار میلیون ریال بوده که اکنون ۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

داودی مهر، مشخصات فنی طرح را، سد زیرزمینی و بندانحرافی باشت به ارتفاع ۸٫۵ متر، ایستگاه پمپاژ شماره یک با ارتفاع تقریبی ۱۵۰ متر برای شرب و صنعت و ۱۷۰ متر برای کشاورزی، ایستگاه پمپاژ شماره ۲ با ارتفاع تقریبی ۱۰۵ متر، تصفیه خانه شهر باشت، ۲۳ کیلومتر طول خط انتقال آب کشاورزی، ۱۱ کیلومتر طول خط انتقال شرب و صنعت و لوله فولادی با اقطار ۶۰۰ میلی‌متر تا ۱۶۰۰ میلی‌متر عنوان کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=7919

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.