3
مدیرعامل آبفای استان مازندران خبر داد:

احداث تصفیه‌خانه آب منطقه “لفور” مازندران در ایستگاه پایانی/ تأمین آب پایدار روستایی با اجرای طرح جهاد آبرسانی

  • کد خبر : 88460
  • 01 آبان 1401 - 0:46
احداث تصفیه‌خانه آب منطقه “لفور” مازندران در ایستگاه پایانی/ تأمین آب پایدار روستایی با اجرای طرح جهاد آبرسانی
"بهزاد برارزاده" در بازدید خبرنگاران از طرح جهاد آبرسانی اظهار داشت: برای اینکه استان در بازه زمانی پیک مصرف دچار کم‌آبی نشود و از تنش‌های آبی به سلامت عبور کند نیازمند بهسازی و نوسازی شبکه‌های آب و فاضلاب است و در این راستا طرح‌های متعددی را در دستور اجرا دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مازندران در تشریح اقدامات این شرکت، از بهره‌برداری تصفیه‌خانه آب لفور طی ۱۰ روز آینده خبر داد و گفت: با مجموع اقدامات، مشکل آب روستاهای گلوگاه، رامسر و بهشهر برطرف می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “بهزاد برارزاده” در بازدید خبرنگاران از طرح جهاد آبرسانی اظهار داشت: برای اینکه استان در بازه زمانی پیک مصرف دچار کم‌آبی نشود و از تنش‌های آبی به سلامت عبور کند نیازمند بهسازی و نوسازی شبکه‌های آب و فاضلاب است و در این راستا طرح‌های متعددی را در دستور اجرا دارد.

وی ادامه داد: در راستای توسعه زیر ساخت‌های استان، مقوله آب و فاضلاب نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا این استان از هر نظر هم امکان رفاه آبی را برای مردم منطقه ایجاد کند و هم برای مسافران شرایط مناسب را فراهم آورد.

*ضرورت افزایش خدمت‌رسانی آبی برای فصول مسافر‌پذیر

برارزاده اظهار کرد: در حال حاضر زیر ساخت‌های فعلی تنها برای خدمت‌رسانی به ۳ میلیون نفر کفایت می‌کند و این در حالیست که در فصول مسافرپذیر این امکان باید گسترشی ویژه داشته باشد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مازندران با اشاره به اینکه پس از شروع به کار دولت سیزدهم، موضوع توسعه زیر‌ساخت‌های حوزه آب و فاضلاب این استان به شکلی ویژه مد نظر قرار گرفت گفت: برطرف ساختن چالش‌های آب روستایی یکی از همین برنامه‌هایی بوده است که بطور جد شتاب گرفت و آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور آغاز شد، این طرح در استان با ۱۹ مجتمع آبرسانی و ۱۲۸ روستا در دست اجرا قرار دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: ۱۸ روستا از ۱۲۸ روستای یاد شده از سد البرز تغذیه می‌شود و شهرهایی مانند بابل و روستاهای آن مانند امیرکلا، فریدون کنار و بابلسر نیز در همین طرح از نعمت آب برخوردار خواهند شد.

وی در طول بازدید خبرنگاران از تاسیسات آبرسانی منطقه لفور توضیح داد: در این راستا ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده و تا ۱۰ روز آینده تصفیه‌خانه لفور نیز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و مشکل آب مناطقی شامل روستاهای شهرستان‌های گلوگاه، رامسر و بهشهر برطرف می‌شود.

وی با ذکر اینکه ۱۲ درصد استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی با بهره‌گیری از ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه استفاده می‌کنند، افزود: در دوره‌های بارندگی آب دچار کدورت می‌شود و همچنین قطعی برق برای پمپ‌ها مشکلات زیادی ایجاد می‌کند بنابراین بهترین راه برون رفت از این موضوع این است که از آبهای سطحی استفاده شود تا نگین سبز ایران بتواند خدمت‌رسانی مطلوبتری به مردم منطقه و مسافران ارائه دهد.

مدیر عامل آبفای استان مازندران با تاکید بر اینکه استفاده ۸۸ درصدی از آب زیرزمینی یک مشکل بزرگ و یک فقر مطلق محسوب می‌شود گفت: بدون شک باید از منابع آبهای سطحی و استفاده از سد‌ها در این استان بهره برد تا این معضل هرچه زودتر برطرف شود.

برارزاده با اشاره به اینکه شبکه فاضلاب استان مازندران ۱۷ درصد جمعیت این استان را پوشش می‌دهد و این در شرایطی است که عدد ثبت شده در این حوزه در کشور ۵۳ درصد است و این موضوع بیانگر این نکته است که عدد ۱۷ درصد منطقی نیست.

برارزاده با بیان اینکه برای طرح‌های فاضلاب ساری، چالوس و نوشهر نگاه ویژه داریم، گفت: در ساری از محل ماده ۵۶ اعتبار ویژه در نظر گرفته شده و مدول دوم تمام شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت تصفیه‌خانه نوشهر و چالوس ۱۰هزار متر مکعب است ولی ورودی فاضلاب ۱۴ هزار متر مکعب است.

این مقام مسئول همچنین گفت: طرح تصفیه‌خانه و ساخت مدول ۲ تصفیه‌خانه بابل در دست اجراست و در این راستا ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار کسب شده تا به وضعیت نرمال کشوری نزدیک شویم و در عین حال برای شهرهای نکا، بهشهر، گلوگاه، بابلسر و فریدونکنار نیز اعتباراتی از محل ماده ۲۳ در نظر گرفته شده و همچنین ۴۲۰ میلیارد تومان نیز در سفر رئیس‌جمهور برای استان تخصیص یافته که ۱۰ درصد آن در مرحله اول و ۲۰ درصد ابلاغ شده آن نیز در ادامه مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا این طرح‌ها به سرانجام برسد.

 

 

نیروگاهیان

*طرح جمع‌آوری پساب برای روستاهای بالادست سد لفور

برارزاده تصریح کرد: برای روستاهای بالای سد لفور طرح جمع‌آوری پساب در دستور کار قرار دارد و استفاده از پساب در صنایع استان مازندران به دلیل بالا بودن سطح آب چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد و در چنین شرایطی قرار بر این شده تا ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه برای کار در نیروگاه زباله سوز مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به چالش آبرسانی در استان توضیح داد: در استان مازندران ۳۶۰۰ روستا داریم که تنها۱۷۰۰ روستا و ۹۹۰ هزار نفر از جمعیت تحت پوشش آبفا قرار دارند.

وی با اشاره به فعالیت خیرین آبرسان در استان بیان داشت: در حد فاصل سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ تعداد ۱۱۵ روستا توسط خیرین از نعمت آب سالم برخوردار شد و همچنین از محل اعتبارات روستایی و عشایری نیز ۱۰۹ میلیارد تومان در جهت بهره‌برداری از طرح‌های تخصیص داده شده استفاده شده و همچنین اعتبارات رفع تنش آبی نیز معادل ۲۱۹ میلیارد تومان بود که بعدتر تا سقف ۳۳۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

برارزاده به آبرسانی توسط تانکر نیز اشاره کرد و گفت: در بخش روستایی مشکلاتی وجود دارد و محدودیت‌های موجود در بخش شهری نیز به دلیل عرضه و تقاضای سربسر موجب می‌شود در زمان پیک مصرف چالش‌هایی بوجود بیاید که بالاجبار با آبرسانی با تانکر برطرف می‌شود و برای این کار تقاضا شده که اعتباری ۶۷۰ میلیارد تومانی در این زمینه تخصیص داده شود.

وی در خاتمه به موضوع تهاتر نفت اشاره کرد و گفت: در این زمینه توافقات مطلوبی صورت گرفته تا بر اساس آن فاضلاب شهرهای گلوگاه، ساری و بابل طی یک قرار داد با قرارگاه احداث شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=88460
  • نویسنده : رضا امیرزاده
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.