2
سخنگوی صنعت آب مطرح کرد

ایجاد تشکل‌های آب‌بران برای تحویل حجمی آب ضروری است/ اختصاص پساب به صنایع با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرایی می‌شود

  • کد خبر : 110154
  • 24 مرداد 1402 - 1:38
ایجاد تشکل‌های آب‌بران برای تحویل حجمی آب ضروری است/ اختصاص پساب به صنایع با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرایی می‌شود
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا و بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ما پایش را در مرحله دیگری نیز اجرا کرده‌ایم و آن هم نمونه‌برداری از آب رودخانه، بستر و  نیز از گونه‌های گیاهی آن است. علاوه بر این ما با دانشگاه علوم پزشکی نیز قرارداد بسته‌ایم که در این زمینه ما را کمک کند؛ چرا سلامت مردم، خط قرمز ما است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا و بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران و سخنگوی صنعت آب گفت: براساس برنامه وزارت نیرو، لوله‌گذاری‌های جدید شبکه آب با اولویت مناطقی انجام می‌شود که بیشترین هدررفت آب را دارند.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، عیسی بزرگ‌زاده، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا و بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران و سخنگوی صنعت آب در نشست خبری که امروز با حضور اصحاب رسانه در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، اظهار داشت: رودخانه ارس یکی از رودخانه‌های مهم کشور است و مسئله کیفیت آب رودخانه‌ها همیشه مورد توجه وزارت نیرو بوده است. در سال‌های دور به دلیل واقع شدن معادن مس یا معادن دیگر، آلودگی‌هایی به آب منتقل می‌‌شود.
وی افزود: از سال‌ها پیش کمیته مشترکی با حضور ایران و ارمنستان برای کاهش کیفی ارس تشکیل شد. ما متوجه شدیم که معادن مس سه‌گانه در بستر ارس، آلودگی‌هایی را وارد رودخانه می‌کنند که در آن زمان به شدت واکنش نشان داده شد و از طرف مقابل خواسته شد که مطابق استانداردهای بین‌المللی با احداث سد و مداربسته کردن این آلودگی‌ها جلوی اشاعه آن را بگیرد.
بزرگ‌زاده بیان داشت: بخشی از مشکلات به این دلیل بود که پیمانکار آنجا به دلیل گران بودن انرژی، سیستم‌های پمپاژ را که برق مصرف می‌کرد، گاهی اوقات خاموش می‌‌کرد که این مسئله با دقت از سوی همکاران آب منطقه‌ای رصد و مستنداتش گزارش می‌شد و از طریق کانال‌های دیپلماتیک به طرف مقابل ارائه شد؛ طرف مقابل نیز اقناع شد که باید جلوی این آلودگی را بگیرند.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا و بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ما پایش را در مرحله دیگری نیز اجرا کرده‌ایم و آن هم نمونه‌برداری از آب رودخانه، بستر و  نیز از گونه‌های گیاهی آن است. علاوه بر این ما با دانشگاه علوم پزشکی نیز قرارداد بسته‌ایم که در این زمینه ما را کمک کند؛ چرا سلامت مردم، خط قرمز ما است.

*ایجاد تشکلات آب‌بران یک نیاز ضروری است

وی با توضیحاتی در خصوص تحویل حجمی آب نیز بیان داشت: معنای تحویل حجمی این است که ما باید در هر زمان و در هر مکان متوجه شویم که چقدر آب به بخش‌های مختلف تحویل می‌دهیم.
بزرگ‌زاده اظهار داشت: در مورد شبکه‌های مدرن و نیمه مدرن به دلیل هندسه منظم و سازه‌های آبی که دارند به راحتی می‌توانیم بگوییم که شرایط تحویل حجمی را در این شبکه‌ها داریم و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی افزود: اما در خصوص شبکه‌های سنتی به دلیل اینکه ایران کشور خشک و نیمه خشک است، در مزارع از سیستم‌های آب‌بران و مردم منطقه کمک می‌گیریم ولی این کافی نیست. همکاران ما در وزارت جهاد کشاورزی در تعامل مشترکی که داریم، باید تشکلات آب‌بران و تشکلات بهره‌برداران را شکل دهند تا سیستم‌های تحویل حجمی که ایجاد می‌شود را تحویل این تشکلات دهیم.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: چندین بار در جلسات مشترک معاونان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو که در دولت سیزدهم هر هفته و به صورت منظم برگزار می‌شود، در این خصوص عمیقاً صحبت شده است.
وی ادامه داد: این سیستم‌ها در بیش از پنج هزار نقطه راه‌اندازی شده ولی چون کسی نبوده که تحویل بگیرد، خراب شده است. لذا ضرورت دارد تشکلات آب‌بران در هر نقطه‌ای که سیستم تحویل حجمی نصب می‌شود، تشکیل شود.

*اجرای طرح بازتخصیص پساب صنایع با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا و بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخش دیگری از سخنان خود به بازتخصیص آب صنایع اشاره کرد و گفت: در نقشه آب کشور در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده است که حدود یک میلیارد متر مکعب پساب به روش بازتخصیص در بخش صنایع اختصاص استفاده شود.
وی افزود: در سال اول دولت سیزدهم، انرژی زیادی برای طراحی نقشه آب کشور گذاشته شد که برنامه دراز مدت کشور در زمینه آب مشخص شود. در برنامه پنج ساله هفتم نیز این موضوع تأکید شده است.
بزرگ‌زاده ادامه داد: اتفاق مهمی که دارد می‌افتد این است که این کار با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اجرا می‌شود. یعنی وزارت نیرو آمادگی خرید پساب صنایع و بازگشت سرمایه را دارد.

 

 

نیروگاهیان

*اولویت لوله‌گذاری‌های جدید با مناطقی است که بیشترین هدررفت آب را دارند

بزرگ‌زاده در خصوص امکان لوله‌گذاری جدید سیستم انتقال آب تا پایان دولت سیزدهم اظهار داشت: ما در کل کشور ۱۶۸ هزار کیلومتر شبکه توزیع شهری و ۱۸۴ کیلومتر شبکه توزیع روستایی داریم و نمی‌شود انتظار داشت که در مدت محدودی این میزان لوله جایگزین شود.
وی افزود: برنامه ما این است به جای اینکه این حجم گسترده را هدف قرار دهیم، نقاطی از کشور که بیشترین هدررفت آب را دارد، شناسایی کنیم و لوله‌گذاری از این مناطق آغاز شود. مانند استان بوشهر که به دلیل نزدیکی به دریا لوله‌ها خرده شده و تمرکز ما در این نقاط است.

*در حال تهیه گزارش دقیقی از وضعیت دریای خزر هستیم

سخنگوی صنعت آب ایران در خصوص وضعیت دریای خزر نیز اظهار داشت: در مورد دریای خزر کنوانسیون‌های مختلفی وجود دارد. همه کشورهای پیرامونی دریای خزر باید به مفاد این کنوانسیون‌ها متعهد باشند. همه اعضا سالانه در یکی از کشورهای عضو جمع می‌شوند و در مورد مسائل مختلف تصمیم‌گیری می‌شود.
وی افزود: خبری که اخیراً در فضای مجازی در خصوص رودخانه ولگا و انسداد آب منتشر شده است، با توجه به نقش ویژه‌ای که رودخانه ولگا در تأمین بیش از ۹۰ درصد آب دریای خزر دارد، مرکز تحقیقات دریای خزر قرار است یک گزارش دقیقی را تهیه و منتشر کند که براساس آن در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=110154
  • نویسنده : نرگس ناظمی‌نیا
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.