3

بهره‌مندی دو نیروگاه برق کشور از نانو سرامیک‌های محفظه توربین گازی

  • کد خبر : 24545
  • 23 اردیبهشت 1399 - 18:12
بهره‌مندی دو نیروگاه برق کشور از نانو سرامیک‌های محفظه توربین گازی
مدیرعامل شرکت اطلس فناور با اشاره به موفقیت این شرکت در تولید سرامیک محفظه احتراق توربین‌های گازی، گفت: شرکت مپنا این نوع توربین‌ها را تحت لیسانس شرکت زیمنس تولید و سرامیک‌های مورد استفاده در آن را از خارجی  وارد می‌کند و ما این محصول را با استفاده از مهندسی معکوس برای نیروگاه‌هایی که از توربین‌های طرح زیمنس استفاده می‌کنند، طراحی و ساختیم.

تاکنون سرامیک محفظه احتراق توربین گازی از خارج کشور وارد می‌شد ولی اخیرا محققان یکی از شرکت‌های فناوری با استفاده از نانوذرات، موفق به تولید این نوع سرامیک‌ها شده و این محصول در صنعت نیروگاهی دو استان مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل ازگزارش ایسنا، محمد حسین‌زاده یزدی، مدیرعامل شرکت اطلس فناور با اشاره به موفقیت این شرکت در تولید سرامیک محفظه احتراق توربین‌های گازی، گفت: شرکت مپنا این نوع توربین‌ها را تحت لیسانس شرکت زیمنس تولید و سرامیک‌های مورد استفاده در آن را از خارجی  وارد می‌کند و ما این محصول را با استفاده از مهندسی معکوس برای نیروگاه‌هایی که از توربین‌های طرح زیمنس استفاده می‌کنند، طراحی و ساختیم.

وی با بیان اینکه در تولید این سرامیک‌ها ترکیبی از فناوری‌نانو و فناوری فوق‌سرمایش استفاده کردیم، ادامه داد: فناوری ساخت این محفظه‌های سرامیکی در اختیار دو شرکت زیمنس و جنرال الکتریک بوده که با توسعه این فناوری در داخل کشور، نیاز به واردات این محصول نداریم ضمن آنکه اخیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل بومی‌سازی این فناوری، مانع از واردت آن به داخل کشور شده است.

نیروگاهیحسین‌زاده، با تاکید بر اینکه این سرامیک‌ها باید قابلیت تحمل شوک حرارتی بالا را داشته باشند، اظهار کرد: از آنجایی که این سرامیک‌ها در نزدیکی توربین قرار دارند بنابراین هرگونه آسیب و جدا شدن تکه‌ای از آن می‌تواند موجب وارد شدن آسیب جدی به توربین و خسارات بسیار سنگینی به آن شود از این رو نانوذرات برای ارتقأ کیفی سرامیک‌ها در فرایند تولید به مواد سرامیکی اضافه ‌شد که با انجام عملیات حرارتی، میزان تحمل شوک حرارتی سرامیک‌ها به شدت افزایش می‌یابد.

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه آزمایش‌های مختلفی توسط آزمایشگاه‌های بین‌المللی روی این محصول انجام شده و تاییدیه‌های لازم نیز دریافت کردیم، یادآور شد: این محصول در نیروگاه برق یزد و مدیریت تولید برق بندرعباس کاربردی شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=24545

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.