8

بهره برداری از برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح تا سال ۱۴۰۰

  • کد خبر : 7714
  • 07 مهر 1398 - 16:18
بهره برداری از برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح تا سال ۱۴۰۰

بهره برداری از برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح تا سال ۱۴۰۰ به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از اقتصاد برخط : مجری طرح برج خشک نیروگاه همدان گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در شرکت برق حرارتی، برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح در بهار ۱۴۰۰ به بهره برداری می […]

بهره برداری از برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح تا سال ۱۴۰۰

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از اقتصاد برخط : مجری طرح برج خشک نیروگاه همدان گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در شرکت برق حرارتی، برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح در بهار ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.

در اجرای سیاستهای صنعت برق کشور با توجه به مشکل محدودیت منابع آب و کاهش تأمین آب نیروگاه شهید مفتح، پروژه اصلاح سیستم خنک کن اصلی نیروگاه شهید مفتح برای یک واحد از سیستم تر به برج خشک در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.

مصرف آب هر واحد نیروگاه با سیستم تر سالانه حدود۳ میلیون متر مکعب بوده که پس از اصلاح سیستم خنک کن حدود ۸۰ درصد کاهش می یابد و بدین ترتیب سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب در مصرف آب هر واحد صرفه جویی می گردد.

پروژه برج خشک واحد اول نیروگاه همدان در شهریور ماه ۹۴ همزمان با سفر هیئت دولت به استان همدان و توسط ریاست محترم جمهوری افتتاح گردید.

پس از آن پروژه احداث برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح همدان در دستور کار شرکت برق حرارتی قرار گرفت.

تاریخ شروع احداث برج خشک واحد دوم نیروگاه شهید مفتح همدان ابتدای تابستان سال ۹۶ می باشد که این پروژه تا به امروز در دست احداث است.

مسعود مرادی، مجری طرح برج خشک نیروگاه شهید مفتح در مصاحبه ای با دفتر روابط عمومی شرکت برق حرارتی به آخرین وضعیت احداث برج خشک دوم نیروگاه همدان اشاره میکند.

مجری طرح برج خشک نیروگاه همدان در ارتباط با اهمیت و ضرورت احداث برج خشک در نیروگاه همدان اظهار داشت: جهت تامین آب نیروگاه ، در زمان ساخت نیروگاه ۲۰ حلقه چاه عمیق حفر گردید که متوسط عمق چاهها ۷۰ متر بوده است.

وی افزود: به هنگام در مدار قرار دادن اولین واحد نیروگاه شهید مفتح، سطح دینامیک چاههای آب حدود ۲۷ متر بود و بدلیل برداشت بی رویه آب های زیر زمینی دشت فامنین، سطح آب چاهها کاهش یافت و نیروگاه مجبور به حفر چاههای جدید با عمق حدود ۱۲۰ متر شد.

مرادی ادامه داد: علیرغم افزایش عمق چاهها، مجموع آب استحصال شده چاهها، تکافوی آب مورد نیاز چهار واحد را نمی کرد بنحوی که تولید روزانه واحد که در ابتدای کار نیروگاه ۲۴ هزار مگاوات ساعت بود به ۴ هزار مگاوات ساعت کاهش یافت.

وی در ادامه گفت: جهت برون رفت از وضعیت موجود و افزایش مگاوات تولیدی واحدها اقداماتی انجام شد که از جمله آن ها احداث سیستم تزریق مصنوعی در محوطه چاهها است که بدلیل مجاورت چاههای موجود با رودخانه فصلی قره چای، حوضچه های تزریق مصنوعی در سال ۱۳۸۴ احداث گردید. بدلیل خشکسالی و ساخت چندین حوضچه تزریق مصنوعی در بالادست رودخانه مذکور، از سال ۸۵ تاکنون این حوضچه ها آبگیری نشده است.

مرادی تامین آب از چاههای واقع در ۳۵ کیلومتری نیروگاه را از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه دانست و افزود: طراحی خط انتقال انجام و لوله های مربوطه نیز خریداری شد ولی بدلیل مخالفت روستائیان پروژه متوقف شده است.

مرادی ادامه داد: تامین آب از سد شنجور در فاصله ۲۵ کیلومتری نیروگاه از دیگر برنامه های شرکت تولید نیروی برق همدان برای افزایش تولید نیروگاه دانست و افزود: این سد قرار بود که تا سال ۸۶ آبگیری شود ولی تاکنون عملیات اجرائی آن شروع نشده است و بدلیل کمبود شدید آب در منطقه ، این احتمال وجود دارد که روستائیان از انتقال آب سد (در صورت ساخته شدن) به نیروگاه جلوگیری نمایند.

مجری طرح برج خشک همدان در ادامه تصریح کرد: در مرداد ماه ۱۳۹۴، همزمان با راه اندازی اصلاح سیستم خنک کن واحد اول نیروگاه، خط لوله انتقال پساب فاضلاب شهر همدان به نیروگاه نیز افتتاح شد.

وی افزود: در حال حاضر واحد اول نیروگاه با سیستم خنک کن هایبرید و سه واحد دیگر با برج تر کار می کنند و آب مورد نیاز برج های تر از پساب فاضلاب شهر همدان تامین می شود.

مرادی خاطرنشان کرد: از آب چاه فقط جهت تولید آب مقطر و آب سرویس و آشامیدنی استفاده میشود که بدلیل کاهش شدید سطح آب سفره های زیر زمینی دشت های استان همدان در آینده پساب فاضلاب به دیگر صنایع نیز اختصاص خواهد یافت. لذا برای پایداری تولید واحدهای نیروگاه در بلند مدت، ضرورت دارد که وابستگی نیروگاه به پساب کاهش یابد.

مجری طرح برج خشک همدان کاهش ۸۵ درصدی آب مصرفی سالیانه نیروگاه را از مزایای سیستم هایبرید عنوان کرد و افزود: امکان اجرای پروژه در سایت موجود، کمترین کاهش تولید نامی (Deration) واحد بدلیل بالا رفتن دمای محیط، کمترین میزان سرمایه گذاری اولیه و میزان ارزبری پروژه، کمترین مدت اجرای پروژه، کمترین مدت زمانی که هر واحد جهت انجام تغییرات از مدار خارج میشود، حداقل کاهش راندمان واحد و امکان اجرای پروژه با حداقل وابستگی و یا بدون نیاز به شرکت های خارجی از دیگر مهمترین ویژگی های این سیستم ها می باشند.

میزان صرفه جویی در مصرف آب

مرادی در پاسخ به این سوال که احداث برج خشک نیروگاه همدان تا چه میزان به صرفه جویی آب کمک خواهد کرد ، گفت: یک واحد نیروگاه بخاری با سیستم خنک کن تر، به ازای هر کیلو وات ساعت، ۲ لیتر آب مصرف میکند. لذا یک نیروگاه هزارمگاواتی در هر ساعت ۲۰۰۰ متر مکعب آب مصرف می کند. با تغییر سیستم خنک کن تر به سیستم خنک کن هایبرید (ترکیب برج خشک و برج خنک کن تر)، ۸۵ درصد در مصرف سالانه آب صرفه جویی خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر واحد اول نیروگاه با سیستم خنک کن هایبرید و سه واحد دیگر با برج تر کار می­ کند.

مرادی ادامه داد: آب مورد نیاز برج های تر از پساب فاضلاب شهر همدان تامین و از آب چاه فقط جهت تولید آب مقطر و آب سرویس و آشامیدنی استفاده می شود.

وی افزود: با ضریب تولید ۸۰ درصد، مصرف سالیانه یک واحد برج تر، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب است که در سیستم هایبرید، ۵۰۰ هزار متر مکعب است.

مرادی در خصوص استفاده از نیروها و امکانات داخلی برای احداث این پروژه گفت: کلیه فعالیتهای طراحی و مهندسی، عملیات اجرایی ساختمانی ، نصب و راه اندازی و همچنین تامین کلیه تجهیزات به استثنای تجهیزات کنترل و ابزاردقیق و موتور پمپ های آب در گردش، توسط شرکت های داخلی انجام می شود.

وی ادامه داد: پیمانکار اصلی طرف قرارداد با کارفرما ، مشارکت شرکت های مپنا توسعه ۱ – نصب نیرو و موننکو هستند و مبلغ اولیه قرارداد ۱ هزارو ۲۱ میلیارد ریال است که از منابع داخلی وزارت نیرو تامین می شود.

مجری طرح برج خشک نیروگاه همدان با بیان اینکه طبق برنامه زمانبندی جبرانی ، بهره برداری از طرح اصلاح سیستم خنک کن واحد دوم نیروگاه شهید مفتح همدان، اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود خاطرنشان کرد: اعمال تحریم ها موجب افزایش نرخ برابری ارز و افزایش قیمت تجهیزات و در نتیجه تطویل زمان اجرا و افزایش هزینه پروژه شده است.

وی افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته راهکارهای ارائه شده در شرکت برق حرارتی، این پروژه هر چه سریعتر به بهره­برداری خواهد رسید.

مرادی تصریح کرد: با افتتاح این پروژه می توانیم از پساب اختصاصی به نیروگاه که آن هم با هزینه بخش برق اجرا شده است کمتر استفاده کنیم و این مقدار پساب صرفه جوئی و در بخش توسعه کشاورزی و صنعت استان استفاده خواهد شد.

لازم به توضیح است، نیروگاه شهید مفتح دارای ۴ واحد ۲۵۰ مگاواتی بخاری در ۴۵ کیلومتری شمال شهر همدان در دشت فامنین واقع شده است. عملیات اجرائی ساخت نیروگاه از سال ۱۳۶۹ شروع و واحدهای نیروگاه به تدریج از تابستان ۷۳ تا پاییز ۷۴ به شبکه سراسری سنکرون شدند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=7714

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.