4
در سفر رئیس جمهور رقم می‌خورد؛

تأمین آب ۵۰ درصد مردم بوشهر با آب‌شیرین‌کن‌

  • کد خبر : 98178
  • 11 اسفند 1401 - 3:21
تأمین آب ۵۰ درصد مردم بوشهر با آب‌شیرین‌کن‌
رئیس‌جمهوری قرار است فردا صبح (پنجشنبه) به بوشهر سفر کند و تا عصر جمعه مهمان اهالی این استان باشد‌. مسئولان استانی بوشهر، مهم‌ترین پروژه این سفر را راه‌اندازی دو آب‌شیرین‌کن می‌دانند که ظرفیت تامین آب آشامیدنی آب‌شیرین‌های استان را افزایش می‌دهند.

طی سه سال آینده، آب پایدار ۵۰ درصد جمعیت استان بوشهر از آب‌شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، رئیس‌جمهوری قرار است فردا صبح (پنجشنبه) به بوشهر سفر کند و تا عصر جمعه مهمان اهالی این استان باشد‌. مسئولان استانی بوشهر، مهم‌ترین پروژه این سفر را راه‌اندازی دو آب‌شیرین‌کن می‌دانند که ظرفیت تامین آب آشامیدنی آب‌شیرین‌های استان را افزایش می‌دهند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر با بیان اینکه ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های استان تا قبل از استقرار دولت سیزدهم سه سایت با ظرفیت ۳۵ هزار مترمکعب در روز بوده است، می‌گوید: این ظرفیت با توجه به بهره‌برداری از دو پروژه آب‌شیرین‌کن در سفر رئیس‌جمهوری در مجموع به ۹ سایت با ظرفیت ۹۲ هزار مترمکعب رسیده است.

ابوالحسن عالی، دو پروژه آب‌شیرین‌کن‌های قابل ‌بهره‌برداری در سفر رئیس‌جمهوری را مربوط به شهرستان‌های بوشهر و دشتستان می‌داند و اضافه می‌کند: آب‌شیرین‌کن بوشهر با ظرفیت ۳۵ هزار مترمکعب و آب‌شیرین‌کن دشتستان با ظرفیت ۶۵۰۰ مترمکعب بهره‌برداری می‌شوند.

به‌گفته وی، این دو پروژه آب‌شیرین‌کن، آب را با آب طبیعی ترکیب و آب مورد نیاز جمعیتی حدود ۲۵۰ هزار نفر را تامین می‌کنند.

عالی همچنین از ۱۴۰ هزار مترمکعب پروژه در دست احداث یا امضای قرارداد خبر می‌دهد و می‌گوید: این پروژه‌ها مربوط به شهرهای عسلویه، سیراف، کنگان، بنک، بوشهر و آب‌پخش است.

 

 

نیروگاهیان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر افق توسعه ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های این استان را ۲۴۲ هزار مترمکعب می‌داند که می‌تواند ۵۰ درصد نیاز آبی استان را تامین کند.

او با بیان اینکه آب‌شیرین‌کن‌های احداثی طی سه سال آینده وضعیت آب آشامیدنی استان را به پایداری کامل می‎رساند، تأکید می‌کند: آب‌شیرین‌‌کن‌ها در شرایط خشکسالی نقش بسیار مهمی در تامین آب آشامیدنی خواهند داشت و تاب‌آوری جمعیت را افزایش می‌دهند.‌

*ظرفیت بالای ۴ استان جنوبی

۹۵ پروژه آب‌شیرین‌کن کشور با ظرفیت ۶۳۴ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با حجم سرمایه‌گذاری بیش از ۳۸ هزار و۶۰۰ میلیارد‌ ریال (به قیمت زمان عقد قرارداد) در حال ساخت و بهره‌برداری است. بر اساس اطلاعات شرکت آب و فاضلاب کشور، از تعداد ۹۵ آب‌شیرین‌کن، ۷۵ پروژه با ظرفیت ۴۴۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار و۷۰۰ میلیارد ریال در حال بهره‌برداری و تعداد ۲۰ پروژه با ظرفیت ۱۹۴ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و اعتباری بالغ بر ۱۹ هزار و۹۰۰ میلیارد ریال در حال ساخت است. روی هم رفته حدود ۳ درصد از آب آشامیدنی کشور از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود و ۹۲ درصد از قراردادهای تأمین آب از محل نمک‌زدایی، متعلق به هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان است.

خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر ظرفیت بالایی در تولید آب آشامیدنی با تاسیسات آب‌شیرین‌کن دارند که از این میزان ۸۰ درصد آب مورد نیاز از طریق دریا و ۲۰ درصد نیز از طریق منابع آب سطحی و یا چاه‌ها تامین می‌شود. بر مبنای برنامه دولت برای توسعه استفاده از ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌ها و گسترش بهره‌برداری از این تاسیسات، در چهار سال آینده حداقل ۴۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز از محل خرید تضمینی آب / پساب به ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های کشور افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=98178
  • نویسنده : مریم حاج‌نوروز نظری
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.