4

تنها ۱۶ درصد ذخایر سدهای خراسان رضوی آب دارد

  • کد خبر : 101574
  • 06 اردیبهشت 1402 - 3:44
تنها ۱۶ درصد ذخایر سدهای خراسان رضوی آب دارد
"علیرضا طاهری" افزود: این در حالی است که در مدت مشابه پارسال حجم ذخایر سدهای استان خراسان رضوی ۲۸ درصد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: هم‌اکنون تنها ۱۶ درصد ذخایر سدهای استان آب دارد و حجم آب این سدها همچنان رو به کاهش است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “علیرضا طاهری” افزود: این در حالی است که در مدت مشابه پارسال حجم ذخایر سدهای استان خراسان رضوی ۲۸ درصد بود.

وی اضافه کرد: هم اینک ۲۵۵ میلیون مترمکعب از حجم سدهای استان خراسان رضوی آب دارد که این رقم در مدت مشابه پارسال ۴۴۳ میلیون مترمکعب بود.

طاهری خاطرنشان کرد: حجم برداشت آب از منابع سطحی و زیرزمینی در سال آبی ۱۴۰۱، به میزان چهار هزار و ۹۸۱میلیون متر مکعب است که چهار هزار و ۳۸۷ میلیون متر مکعب از این میزان مربوط به منابع زیرزمینی و مابقی منابع سطحی است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی افزود: با توجه به حجم برداشت آب از منابع زیرزمینی میزان کسری مخزن سالانه منابع آبی زیرزمینی در استان ۹۲۸ میلیون مترمکعب است.

 

 

نیروگاهیان

سد دوستی وضعیت مناسبی ندارد*

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی با بیان اینکه آخرین آمار بارندگی در مشهد بیانگر اتفاق نگران‌کننده‌ای است، گفت: امسال سد دوستی وضعیت مناسبی ندارد و فقط ۱۶۴‌ میلیون متر‌مکعب آب دارد و نیازمند تأمین آب برای تابستان و سه‌ماهه زمستان به میزان ‌۹میلیون مترمکعب از سد ارداک هستیم.

وی افزود: سد طرق با ظرفیت ۳۳‌میلیون مترمکعب فقط ۶‌میلیون مترمکعب، سد کارده نیز از ۲۸‌میلیون مترمکعب ظرفیت حدود ۶‌میلیون مترمکعب و سد ارداک از ۳۰‌میلیون مترمعکب گنجایش ۱۱.۱‌ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده دارد.

طاهری از شهروندان درخواست کرد: مدیریت مصرف آب را جدی تر از گذشته رعایت کنند تا از شرایط نگران کننده آبی در تابستان امسال با کمترین مشکل عبور کنیم.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.

خراسان رضوی دارای ۳۲ سد فعال است که در شهرستانهای تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان قرار دارند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده‌ است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=101574
  • نویسنده : سمانه کفاش زاده
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.