3
ایرنا گزارش می‌دهد؛

شیرینی توسعه ظرفیت نیروگاهی به کام صنعت و مردم

  • کد خبر : 127707
  • 18 فروردین 1403 - 9:54
شیرینی توسعه ظرفیت نیروگاهی به کام صنعت و مردم
تابستان سال ۱۴۰۰ یکی از تلخ‌ترین سال‌ها از نظر کمبود برق هم برای بخش صنعت و هم برای مردم بود. این کمبود نارضایتی‌هایی را ایجاد کرده بود و مردم از وضع ایجاد شده ناراضی بودند.

به گزارش  پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از ایرنا، تابستان سال ۱۴۰۰ یکی از تلخ‌ترین سال‌ها از نظر کمبود برق هم برای بخش صنعت و هم برای مردم بود. این کمبود نارضایتی‌هایی را ایجاد کرده بود و مردم از وضع ایجاد شده ناراضی بودند.

این وضعیت ادامه داشت تا دولت سیزدهم سکان امور را به دست گرفت و از همان ابتدا برای رفع مشکل گام برداشت. وزیر نیروی دولت سیزدهم با آگاهی و کمبود برق برنامه توسعه ۳۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی را اعلام کرد.

این برنامه که در ابتدا شدنی به نظر نمی‌رسید در سال ۱۴۰۱ بخشی از آن محقق شد و سبب شیرین‌شدن گام مردم و صنایع شد و تابستان این سال بدون خاموشی و با مدیریت مصرف و افزایش تولید برق سپری شد.

مدیرعامل شرکت توانیر در همین زمینه گفت: وزارت نیرو برنامه ۳۰ هزار مگاواتی برای توسعه نیروگاه‌ها دارد که مطابق برنامه در حال انجام است.

«مصطفی رجبی مشهدی» در گفت‌وگویی افزود: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور بیش از ۹۲ هزار مگاوات است و حدود ۳۵۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق تولید می‌شود.

وی بیان داشت: این تولید برق به طور عمده در نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود و در میان این نیروگاه‌ها نیز سهم نیروگاه‌های سیکل ترکیبی که بازده بالایی دارند، بیشتر است.

این مقام مسئول ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تلاش خوبی برای توسعه نیروگاه‌ها انجام و بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد؛ بخشی از این ظرفیت به نیروگاه‌های جدیدی که احداث شده‌اند مربوط می‌شود، بخش دیگر آن مربوط به ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های موجود بوده و بخشی از آن توسط صنایع ساخته شده است.

ر️جبی‌مشهدی تأکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تفاهمی میان وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت که بر اساس آن صنایع انرژی‌بر کشور نیروگاه بسازند و برق خود را تأمین کنند.

و️ی گفت: هم‌اکنون ۸۷۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور توسط صنایع بزرگ احداث شده است و پیش‌بینی ما این است که یک هزار و ۷۰۰ مگاوات تا اوج مصرف سال آینده توسط صنایع بزرگ احداث شود.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: وزارت نیرو نیز یک برنامه ۳۰ هزار مگاواتی برای توسعه نیروگاه‌ها دارد که طبق برنامه پیش می‌رود.

وی اظهار داشت: ما امیدوار هستیم در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۳ شاهد توسعه فوق‌العاده‌ای باشیم و بتوانیم این ظرفیت را پنج برابر کنیم، بخش خصوصی در این زمینه فعال وارد شده است و امیدواریم فعالیت آنها منجر به نتیجه شود و بتوانیم نزدیک به چهارهزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه را در سال آینده از این طریق به مدار بیاوریم که کمک زیادی به تأمین برق کشور خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: در زمینه ساخت نیروگاه‌ها، ایران جزو پنج کشور نخست جهان است و شرکت مپنا که یک شرکت دانش‌بنیان است می‌تواند نیروگاه احداث کند. در این زمینه جمهوری اسلامی وضعیت بسیار مطلوبی دارد، به‌گونه‌ای که بخشی از تولیدات آن در کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود.

و️ی گفت: بخشی از ریشه ناترازی در برق به ناترازی مالی برمی‌گردد؛ یعنی به علت اینکه تعرفه‌های برق تکلیفی است و حدود ۵۰ درصد هزینه تمام شده برق از مشترک دریافت می‌شود، کُندی را در توسعه شاهد بودیم، هر چند که این ملاحظات در قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق پیش‌بینی شده است تا بتواند این بدهی‌ها و مطالباتی که بخش خصوصی از صنعت برق دارد، تسویه شود.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=127707

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.