4

فراخوان دولت صربستان برای صرفه‌جویی در مصرف برق ‌و ‌انرژی/ خانوارهای صرفه‌جو پاداش می‌گیرند

  • کد خبر : 85388
  • 14 شهریور 1401 - 16:48
فراخوان دولت صربستان برای صرفه‌جویی در مصرف برق ‌و ‌انرژی/ خانوارهای صرفه‌جو پاداش می‌گیرند
بحران انرژی و مشکل در تأمین گاز کافی که در سایه جنگ روسیه و اوکراین دامنه نسبتاً وسیع‌تری یافته است، حالا بسیاری از دولتمردان کشورهای اروپایی را به خود مشغول کرده و دولت‌های مختلف برای مقابله با این شرایط، سیاست‌های ویژه‌ای را دنبال می‌کنند.

دولت صربستان این روزها همانند دیگر کشورهای اروپایی، مردم خود را به صرفه‌جویی و کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق و انرژی فرا می‌خواند و وزیر معدن و انرژی این کشور عنوان می‌کند، به جای سیاست‌های بازدارنده همسایگان اروپایی، رویکردهای تشویقی را مورد توجه قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، بحران انرژی و مشکل در تأمین گاز کافی که در سایه جنگ روسیه و اوکراین دامنه نسبتاً وسیع‌تری یافته است، حالا بسیاری از دولتمردان کشورهای اروپایی را به خود مشغول کرده و دولت‌های مختلف برای مقابله با این شرایط، سیاست‌های ویژه‌ای را دنبال می‌کنند. مثل سیاست‌هایی که دولتمردان کشور صربستان در پی اجرای آن هستند و بیش از آنکه بر تأمین و تولید انرژی بیشتر متمرکز باشد، بر صرفه‌جویی تأکید دارد.

بر اساس اظهارنظرهای تازه زورانا میهایلوویچ- وزیر معدن و انرژی صربستان، دولت این کشور برای مدیریت بحران انرژی ناگزیر است سیاست‌هایی را در پیش بگیرد تا حداقل ۱۵ درصد در مصرف عمومی صرفه‌جویی حاصل شود؛ سیاستی که البته تلاش شده تا در قبال مشترکان کم‌مصرف، جنبه تشویقی داشته باشد و خانوارهایی که قبض برق آن‌ها نسبت به ماه مشابه سال قبل کم‌تر شده باشد، تشویق می‌شوند.

بر اساس اطلاعاتی که پایگاه خبری «energetskiportal» منتشر کرده است، وزیر معدن و انرژی صربستان در رابطه با ضرورت مدیریت مصرف انرژی به ویژه انرژی برق در این کشور گفت: اگرچه همواره دولت تلاش می‌کند تا انرژی مطمئن و کافی را هم برای فعالیت‌های اقتصادی و هم نیاز خانواده‌ها تأمین کند، اما پرسش اصلی این است که برای تأمین این انرژی چقدر پول می‌دهیم؟ به‌ خاطر همین موضوع و هزینه‌های بالای تأمین انرژی از همه بخش‌های مصرف‌کننده می‌خواهیم که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

میهایلوویچ ادامه داد: اکنون و در شرایط کنونی، مسئله اصلی این نیست که آیا ما قادر به تولید و یا واردات انرژی برق خواهیم بود یا خیر، بلکه مسئله اصلی این است که آیا باید چنین قیمت بالایی را برای برق پرداخت کنیم؟

وزیر معدن و انرژی صربستان با طرح این نکات از عموم مردم کشورش خواسته است تا با صرفه‌جویی در مصرف برق به دولت در کاهش هزینه‌های تولید و واردات این انرژی کمک کنند.

وی ضمن اشاره به محدودیت‌های انرژی برق در دیگر کشورهای اروپایی اضافه کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی علاوه بر اقدامات تنبیهی، محدودیت‌هایی را نیز اعلام می‌کنند، فرانسه که نیروگاه هسته‌ای هم دارد، همانطور که اعلام شد، قطعاً محدودیت‌هایی خواهد داشت. با این حال تلاش ما این است که  هر خانواده مقدار کافی برق داشته باشد.

 

 

نیروگاهیان

میهایلوویچ همچنین با تأکید بر اینکه وزارتخانه متبوعش برای کاهش مصرف برق در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی کرده است، تصریح کرد: همه واحدهای تولیدی و صنایع باید برنامه‌هایی را اتخاذ کنند تا دست‌کم ۱۵ درصد در مصرف برق خود صرفه‌جویی داشته باشند و افرادی را برای کنترل این تصمیم تعیین کنند.

او با اشاره به اینکه برخی از دولت‌های محلی قبلاً اجرای توصیه‌ها را آغاز کرده‌اند و روشنایی عمومی را کاهش داده‌اند، ادامه داد: این دست اقدامات به ما کمک می‌کند پول کمتری برای تولید و واردات انرژی برق هزینه کنیم. چرا که پیش‌بینی‌ها می‌گوید تا پایان فصل گرما برای داشتن برق، گاز و نفت کوره به ۳٫۵ یا ۴ میلیارد یورو نیاز داریم.

وزیر انرژی صربستان ضمن دعوت از همه رسانه‌های این کشور برای کمک به افزایش آگاهی در مورد اهمیت صرفه‌جویی در شرایط بحران انرژی افزود: متأسفانه، ما برق را نه تنها به دلیل ارزان بودن آن هدر می‌دهیم، بلکه به دلیل عادت به آن، فرهنگ صرفه‌جویی در برق نداریم، بنابراین قادر به تأمین برق کافی نیستیم، بحران بسیار زیاد است و قیمت‌ها هر روز تغییر می‌کنند.

این مقام صربستانی با اشاره به بی‌ثباتی قیمت کنونی برق در اروپا اضافه کرد: امروز یک مگاوات ساعت برق ۶۳۰ یورو است، سه روز پیش ۷۳۰یورو بود، چه کسی می‌داند در ماه دسامبر قیمتش چقدر می‌شود؟ اگر می‌دانیم در ماه آگوست نزدیک به ۱۰۰ میلیون یورو برای واردات برق هزینه کردیم، چرا باید چنین هزینه‌های سنگینی را در طول زمستان نیز پرداخت کنیم؟

میهایلوویچ در ادامه با تأکید بر بحث صرفه‌جویی و افزایش بهره‌وری گفت: صرفه‌جویی بسیار مهم است و دو سال است که در مورد آن و در مورد بهره‌وری انرژی و استفاده منطقی‌تر از انرژی صحبت می‌کنیم.

او با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی، اقدامات تشویقی وجود ندارد و جریمه‌های بالایی برای مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در فرانسه در صورت باز بودن درب مغازه‌ها و روشن بودن تهویه مطبوع برای مغازه‌ها ۷۵۰ یورو جریمه نوشته می‌شود، همچنین صحبت از جریمه میلیونی در اسپانیا است، ایتالیا نیز از ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو جریمه را اعمال می‌کند، اما ما توصیه به صرفه‌جویی را انتخاب کردیم و به خانوارهایی که صورتحساب آن‌ها در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته کمتر باشد، پاداش می‌دهیم.

معاون انرژی صربستان همچنین پیشتر در رابطه با بحران انرژی در اروپا گفته بود: چالش‌های ناشی از بحران انرژی در اروپا نیازمند اقدامات فوری و تصمیم‌گیری‌های جسورانه است و مسئولان اروپایی باید به سرعت در مورد چگونگی تضمین امنیت انرژی، فرایند تأمین انرژی و نحوه مصرف منطقی آن فکر کنند.
ترجمه و تنظیم: رضا رحیمی

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=85388
  • نویسنده : مریم حاج‌نوروز نظری
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.