3
نگاهی به کارنامه مركز منطقه‌اي مديريت آب شهري یونسکو در تهران؛

فعالیت دوباره شورای حکام آب پس از یک وقفه طولانی

  • کد خبر : 97509
  • 02 اسفند 1401 - 1:35
فعالیت دوباره شورای حکام آب پس از یک وقفه طولانی
مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری (تحت پوشش یونسکو) با حوزه فعالیت در مناطق غرب و جنوب آسیا و نیز آسیای میانه و شمال آفریقا در بهمن ماه سال1380 (فوریه 2002) با پیگیری وزارت نیرو و با همکاری وزارت امور خارجه و یونسکو تأسیس و راه‌اندازی شد. فعالیت‌های این مرکز توسط شورای حکام در بالاترین سطح، متشکل از وزرای آب کشورهای عضو برنامه‌ریزی و هدایت می‌شود.

عدم استفاده بهینه از ظرفیت‌های مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری (تحت پوشش یونسکو)، منجر به عدم برگزاری اجلاس شورای حکام برای چندین سال متوالی و در نتیجه از دست رفتن یک کانال ارتباطی مناسب با کشورهای منطقه شده بود، اما ماهیت مرکز چیست و در طول فعالیت ۲۱ ساله خود چه فراز و فرودهایی را پیموده است؟

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری (تحت پوشش یونسکو) با حوزه فعالیت در مناطق غرب و جنوب آسیا و نیز آسیای میانه و شمال آفریقا در بهمن ماه سال۱۳۸۰ (فوریه ۲۰۰۲) با پیگیری وزارت نیرو و با همکاری وزارت امور خارجه و یونسکو تأسیس و راه‌اندازی شد. فعالیت‌های این مرکز توسط شورای حکام در بالاترین سطح، متشکل از وزرای آب کشورهای عضو برنامه‌ریزی و هدایت می‌شود.
این مرکز تنها نهاد بین‌المللی متولی مسائل آبی در منطقه است که جلسات شورای حکام آن در سطح وزرا تشکیل می‌شود و می‌تواند نقش به‌سزایی در پیگیری منافع ملی در حوزه دیپلماسی آب، توسعه و صدور خدمات فنی و مهندسی و انتقال فناوری‌های مورد نیاز کشور داشته باشد. از اهم دستاوردهای مرکز در دو دهه گذشته می‌توان به مشارکت موثر در پروژه‌های بازسازی بخش آب افغانستان نظیر انجام طرح تامین، انتقال و توزیع آب شهرهای زرنج و هرات اشاره کرد.
پس از تاسیس و تا سال ۱۳۹۲، مرکز موفق به برگزاری منظم ۹ دوره اجلاس شورای حکام با حضور وزرای آب کشورهای مختلف از جمله افغانستان، بنگلادش، تاجیکستان، سوریه، عمان، کویت، لبنان، مصر و هند شده است. شایان ذکر است در این دوره علاوه بر تهران، شهرهای مسقط پایتخت عمان (برای دو دوره) و دوشنبه پایتخت تاجیکستان (برای یک دوره) میزبان اجلاس شورای حکام مرکز بوده اند.
عدم استفاده بهینه از ظرفیت‌های این مرکز، منجر به عدم برگزاری اجلاس شورای حکام برای چندین سال متوالی و در نتیجه از دست رفتن یک کانال ارتباطی مناسب با کشورهای منطقه شد. وزارت نیرو در سال ۱۳۹۸ با هدف احیای اثرگذاری بین‌المللی مرکز، در ابتدا اقدام به تمدید موافقتنامه فعالیت‌های مرکز برای یک دوره ۶ ساله دیگر تا پایان سال ۲۰۲۴ کرد که به امضای مشترک وزیر وقت نیروی جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل یونسکو رسید و در نتیجه، زمینه تشکیل جلسات شورای حکام مرکز در سطح وزرا بعد از یک وقفه طولانی فراهم شد. سپس، دهمین اجلاس شورای حکام به میزبانی تهران در آذرماه ۱۳۹۸ برگزار شد. در دو سال اخیر، یازدهمین و دوازدهمین اجلاس شورای حکام نیز به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ به صورت مجازی برگزار گردید.

 

 

نیروگاهیان

طی سال جاری با انتصاب سرپرست جدید مرکز و تقویت ساختار آن با هدف گسترش تعاملات با کشورهای منطقه، مقرر شد سیزدهمین اجلاس شورای حکام به صورت حضوری برگزار شود و متعاقب آن از وزرای آب کشورهای عضو و همچنین روسای سازمان‌های بین‌المللی مرتبط، به منظور شرکت در اجلاس مذکور که قرار است در روز پنج‌شنبه ۴ اسفندماه سال جاری در تهران به میزبانی وزارت نیرو برگزار گردد، دعوت به عمل آمد و انتظار می‌رود اجلاس سیزدهم با حضور حدود ۴ وزیر، ۴ معاون وزیر و نمایندگانی از سایر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برگزار گردد و باعث ارتقای تعامل سازنده با کشورهای منطقه در زمینه مسایل آبی شود.

علیرضا سلامت، معاون مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=97509
  • نویسنده : مریم حاج‌نوروز نظری
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.