6

مذاکره ایران و افغانستان برای استفاده از کریدور بادی در مرز

  • کد خبر : 34108
  • 28 مهر 1399 - 19:21
مذاکره ایران و افغانستان برای استفاده از کریدور بادی در مرز
زمینه‌ها و ظرفیت‌هایی برای چگونگی همکاری دو کشور وجود دارد و تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی که از طرف جمهوری اسلامی ایران و وزیر نیروی این کشور صورت گرفت، قدم مثبتی در این راستا است.

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت استفاده از نیروی باد و همچنین شبکه گسترده برق در ایران وجود دارد اما در افغانستان شبکه محدود است. دو طرف باید تفاهم کنند که اگر پیشرفت حاصل شود، بتوانیم از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از برق نیوز، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره چشم‌انداز همکاری‌های اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک گفت: فرصت‌های بسیار استثنایی در همکاری‌های دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان وجود دارد.

«عبدالله عبدالله» روز دوشنبه پس از دیدار با وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران در تهران با ابراز خرسندی از دیدار مجدد با «رضا اردکانیان» اظهار داشت: کار‌هایی که تاکنون صورت گرفته بیشتر بحث‌های نسبتا تفصیلی در مورد انرژی‌های تجدیدپذیر و از انرژی باد بود که در این باره صحبت شد.

وی تصریح کرد: زمینه‌ها و ظرفیت‌هایی برای چگونگی همکاری دو کشور وجود دارد و تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی که از طرف جمهوری اسلامی ایران و وزیر نیروی این کشور صورت گرفت، قدم مثبتی در این راستا است.

عبدالله گفت: تاکید بیشتر بر کار و تلاش میان دو طرف است که با توجه به نیاز‌های مردم افغانستان و ظرفیت‌های خوبی که وجود دارد، آینده بسیار خوبی به‌ویژه با تحقق صلح در افغانستان پیش رو خواهیم داشت که چندین برابر از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده شود.

نیروگاهیان

رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره برنامه‌های مشترک دو کشور در خصوص بهره‌برداری از کریدور بادی واقع در مرز ایران و افغانستان گفت: موضوع تولید انرژی در این کریدور بادی یکی از مسائلی است که روی آن بحث خواهد شد و وزیر نیروی ایران در جریان سفر به کابل روی آن گفتگو خواهد کرد، تمام مطالعات تحقیقی نیز در این رابطه انجام شده است.

وی افزود: این کریدور بزرگترین کریدور از لحاظ ظرفیت نیروی بادی و انرژی تجدیدپذیر بین دو کشور است و لازم است درباره چگونگی استفاده از این ظرفیت فعالت‌های تکنیکی به عمل آید.

عبدالله با بیان این که در افغانستان ظرفیت شبکه برق محدود است، گفت: اینها، مسائلی است که دو طرف باید روی آن‌ها تفاهم کنند و اگر کار‌ها به خوبی پیش برود امکان عملیاتی شدن آن وجود دارد. این ظرفیت هم در زمستان و هم بهار و تابستان وجود دارد و پایانی هم ندارد.

وی درباره نقش ایران در فرآیند صلح افغانستان و چشم‌انداز مذاکرات دوحه با نقش‌آفرینی آمریکا برای تحقق صلح در افغانستان اظهار داشت: این مذاکرات را یک فرصت برای مردم افغانستان می‌دانم که از آن استقبال کردند و با عزم و اراده استوار تاکید دارند که صلح باید تحقق پیدا کند و آنچه برای مردم افغانستان قابل قبول باشد با حفظ دستاورد‌های مردم افغانستان و این که مالکیت پروسه در دست خود افغان‌ها باشد، دارای اهمیت است.

عبدالله در عین حال خطاب به وزیر نیرو اظهار داشت: آمادگی بسیار خوبی برای اجلاس پیش روی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی حاصل شده و امید است در رسیدن به نتایج عملی پس از این اجلاس در همکاری‌های مشترک اعم از انتقال برق، تعرفه‌های ترجیحی، مسائل گمرکی و سایر عرصه‌ها پیشرفت داشته باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=34108

مطالب پیشنهادی

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.