5

معرفی دقیق سازند گچساران از زبان یک زمین‌شناس/ برون‌زد نمک در مخزن سد چمشیر وجود ندارد

  • کد خبر : 92925
  • 01 دی 1401 - 20:12
معرفی دقیق سازند گچساران از زبان یک زمین‌شناس/ برون‌زد نمک در مخزن سد چمشیر وجود ندارد
"سید فرزاد هزارخانی"، کارشناس حوزه زمین‌شناسی اظهار داشت: سازند گچساران به واسطه اتفاقاتی که در کشور رقم خورده همواره با نوعی مخاطره در افکار عمومی مطرح می‌شود.

یک کارشناس زمین شناسی گفت: اطلاعات ۶۹ گمانه در مخزن سد تایید می‌کند که ممبرهای دارای نمک در مخزن سد چمشیر بیشتر از ۳۰۰ متر از سطح فاصله دارد و با توجه به ماهیت نفوذناپذیر سازند مخزن، می‌توان از بدون مشکل بودن این بخش اطمینان حاصل کرد.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از خبرگزاری تسنیم، “سید فرزاد هزارخانی”، کارشناس حوزه زمین‌شناسی اظهار داشت: سازند گچساران به واسطه اتفاقاتی که در کشور رقم خورده همواره با نوعی مخاطره در افکار عمومی مطرح می‌شود.
هزارخانی با اشاره به موقعیت دقیق این سازند گفت: سازند گچساران که از جنوب کشور ترکیه آغاز شده و از کشور عراق عبور می‌کند، سپس وارد ایران شده و در نهایت تا خلیج فارس امتداد دارد.
این کارشناس زمین‌شناسی با بیان اینکه “سازند گچساران فی‌نفسه مخاطره ندارد”، گفت: عموما ساختار تشکیل شده سازند گچساران مرتبط با دوره میوسن است اما حقیقت این سازند دوست‌داشتنی به آن اندازه که در افکار عمومی مخاطره آمیز‌ معرفی شده، خطرناک نیست.

*سدهای بسیاری روی سازند گچساران ساخته شده است

وی افزود: در ایران هم سدهایی روی سازند گچساران است که از جمله آن می‌توان به سد جره اشاره کرد و کیفیت منابع آب این سدها هم تغییری از محل برخورد با گچساران نداشته است.
این کارشناس زمین شناسی خاطرنشان کرد: در حوزه سد چمشیر به واسطه حضور یک سوم مخزن این سد روی سازند گچساران مطالعات گسترده‌ای شکل گرفته که ما به واسطه پژوهشی، این اطلاعات را در اختیار گرفته‌ایم.

 

 

نیروگاهیان

*رخنمون نمک در مخزن گچساران وجود ندارد

وی ادامه داد: اطلاعات ۶۹ گمانه در مخزن سد تایید می‌کند که ممبرهای دارای نمک در مخزن سد چمشیر بیشتر از ۳۰۰ متر از سطح فاصله دارد و با توجه به ماهیت نفوذناپذیر سازند مخزن، می‌توان از بدون مشکل بودن این بخش اطمینان حاصل کرد.
هرازخانی با بیان اینکه “در مخزن اصلی سد چمشیر هیچ رخنمون نمکی مشاهده نمی‌شود”، گفت: مقایسه سد چمشیر با سد گتوند از اساس خطا است.
این کارشناس زمین شناسی تصریح کرد: قطعا در کمیته آبگیری چندین زمین‌شناس خبره حضور دارند و این مسئله را به دقت بررسی می‌کنند و این کمیته می‌تواند نظر دقیقی در رابطه با سد به ما بدهد، اما آنچه که مستندات و مشاهدات ما می‌گوید، مسئله زمین‌شناسی برای سد وجود ندارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=92925
  • ارسال توسط :
  • منبع : خبرگزاری تسنیم

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.