7

نشست توسعه فعالیت های خرده فروشی در بازار برق ایران

  • کد خبر : 11038
  • 26 آذر 1398 - 15:33
نشست توسعه فعالیت های خرده فروشی در بازار برق ایران

نشست توسعه فعالیت‌های خرده فروشی برق در ایران با حضور “محمد شاهیده پور”، “حبیب قراگوزلو” رئیس کمیته اقتصاد و بازار برق انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران، و جمعی از دست‌اندرکاران و فعالان بازار برق ایران برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از برق نیوز، در ابتدای این نشست، شاهیده پور وضع […]

نشست توسعه فعالیت‌های خرده فروشی برق در ایران با حضور “محمد شاهیده پور”، “حبیب قراگوزلو” رئیس کمیته اقتصاد و بازار برق انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران، و جمعی از دست‌اندرکاران و فعالان بازار برق ایران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از برق نیوز، در ابتدای این نشست، شاهیده پور وضع قوانین سرسختانه برای بازار برق را با ماهیت وجودی این بازار در تعارض دانست و افزود: «برای اینکه بتوان گفت بازار وجود دارد، باید میزان تولید به اندازه قابل توجهی از مصرف بیشتر باشد. برای این منظور در کشور‌های دیگر تلاش بی‌وقفه‌ای برای کاهش مصرف صورت می‌پذیرد و در ایران نیز به جای تأکید مستمر بر افزایش ظرفیت تولید، باید میزان مصرف را تا رسیدن به حد مطلوب و قابل انتظار پایین آورد.»

او افزود: «آمار مصرف در ایران نشان دهنده مصرف بی رویه و غیرمنطقی برق از طرف مصرف کنندگان است که مسئولان باید برای کاهش آن، مصرف کنندگان را با ارزش واقعی برق آشنا کنند.»

شاهیده پور اظهار داشت: «در بیشتر کشور‌های توسعه یافته که سبقه طولانی تری در ایجاد بازار برق دارند، نزدیک به ۲۰ سال است که بازار خرده فروشی راه اندازی شده و این امر در حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد در کاهش قیمت برق اثر گذار بوده است.»

همچنین در این نشست “حمیدرضا باقری” مدیر توسعه بازار برق و هماهنگی با بورس انرژی در شرکت مدیریت شبکه برق ایران سازوکار حضور خرده فروشان در معاملات برق بورس انرژی، مراحل اخذ کد معامله در بورس انرژی خرده فروشان، نحوه تخصیص ظرفیت خریداری شده در بورس توسط خرده فروش و مراحل تامین برق مصرف کنندگان از طریق خرده فروشی را تشریح کرد.

در ادامه “عبدالرضا فاتح”، از دفتر برنامه ریزی تلفیقی شرکت توانیر ضمن بیان مبانی قانونی انعقاد قرارداد دوجانبه و خرید برق از بورس انرژی به بیان تفاوت قرداد اتصال مشترکان جدید نسبت به قرارداد انشعاب مشترکان قدیمی اشاره کرد و همچنین در خصوص هزینه ترانزیت تعیین شده در سطوح مختلف ولتاژی در شبکه کشور توضیحاتی ارائه نمود. وی در ادامه در خصوص اثر ضریب بار مشترکین بر بالاترین قیمت توجیه‌پذیر برای ایشان در بورس و قرارداد دوجانبه توضیحاتی ارائه نمود که مورد توجه حضار قرار گرفت.

در این جلسه همچنین “کاظمی” از دفتر برنامه ریزی و اقتصاد کلان برق و انرژی وزارت نیرو به توضیح چگونگی دریافت پروانه خرده فروشی برق و راهکار‌های پیرامون آن پرداخت. در ادامه کیومرث رحمانی مدیر بازار برق شرکت انرژی‌های پاک برخی موانع کسب و کار خرده فروشی برق، محدودیت‌های اعمال شده بر پروانه خرده فروشی برق، موانع و چالش‌های توسعه بازار خرده فروشی برق را بر شمرد و پیشنهاداتی به منظور توسعه بازار خرده فروشی برق ارائه کرد.

این جلسه با پرسش و پاسخ میان فعالان حوزه خرده‌فروشی و مسئولان حاضر در نشست به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=11038

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.