کشت مازاد بر نیاز در بخش کشاورزی که از آن به عنوان ضایعات بخش کشاورزی یاد می شود و همچنین اتلاف مواد غذایی سالانه، باعث هدررفت ۱۵ میلیارد مترمکعب آب می شود که معادل ۱۵ درصد مصرف آب سالانه کشور است.
به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، روزنامه همشهری امروز نوشت: گزارش رسمی وزارت نیرو نشان میدهد از مصرف سالانه ۹۸میلیارد و ۱۰۰میلیون مترمکعب آب در کشور، ۸۹٫۶درصد در بخش کشاورزی، ۸٫۵درصد در بخش شرب و ۱٫۹درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
تابآوری آبی ایران با ادامه شیوه کنونی مصرف چه در بخش آب شرب و چه در بخش کشاورزی ممکن نیست و با افزایش برداشت آب از منابع آبهای زیرزمینی، شاهد بحرانیتر شدن وضعیت و البته فرونشست زمین خواهیم بود. در چنین شرایطی ضرورت دارد تا دولت و شورایعالی آب هرچه زودتر، الگوی جدید کشت را نهایی و ابلاغ کند.، البته تجربه ثابت کرده نگاههای بخشی به منابع آبی حتی با مصوبات محکم، باعث تشدید خطر آبی میشود و از این جهت، اصلاح سازوکار مصرف آب در بخش کشاورزی باید بهنحوی صورت گیرد که فعالان این بخش در هماهنگی با وزارت نیرو و جهادکشاورزی، با تغییر الگوی کشت، از میزان مصرف آب بکاهند.
بیشتر بخوانید
چگونه میتوان از هدر رفت آب در بخش کشاورزی جلوگیری کرد؟
ایجاد بازار آب قزوین میتواند موجب بهبود بهرهوری در حوزه آب و کشاورزی شود
بنا بر این گزارش با گذشت ۴۵روز از فصل پاییز، ایران با پدیده کمبارشی شدید و البته خشکسالی فزاینده مواجه است و تردید نباید کرد که همه در برابر این بحران پیش رو مسئولیت سنگین داریم. چنانکه کشت محصولات آببر، بهمعنای صادرات آب گران با قیمت ارزان است و ضرورت دارد تا از کشاورزی سنتی دست برداریم و محصولاتی بکاریم که کمتر آب مصرف شود.
بر اساس گزارش وزارت جهادکشاورزی، اتلاف مواد غذایی سالانه باعث هدررفت ۱۵میلیارد مترمکعب منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در بخش کشاورزی میشود، یعنی هر سال ۱۸درصد آب بخش کشاورزی بیهوده مصرف میشود.
انتهای پیام/