3
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان:

همدان ۲۳۷ میلیون مترمکعب کسری مخزن آب دارد

  • کد خبر : 55810
  • 11 مرداد 1400 - 22:35
همدان ۲۳۷ میلیون مترمکعب کسری مخزن آب دارد
"منصور ستوده" با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارش‌ها نسبت به سال گذشته با کاهش جدی روبه‎روبود، اظهار داشت: در سال آبی جاری 280 میلی‌متر بارش در استان همدان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت 22 درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان متوسط کسری مخزن محدوده‌های مطالعاتی استان را ۲۳۷ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۲۷ فروچاله در دشت‌های استان رخ داده است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “منصور ستوده” با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارش‌ها نسبت به سال گذشته با کاهش جدی روبه‎روبود، اظهار داشت: در سال آبی جاری ۲۸۰ میلی‌متر بارش در استان همدان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت ۲۲ درصد کاهش داشته است.
ستوده با بیان اینکه باید در بخش کشاورزی راندمان و بهره‎وری آب را افزایش دهیم، گفت: اگر در بخش کشاورزی ۱۰ درصد صرفه‌جویی صورت گیرد برابر با یکسال مصرف آب شرب استان آب ذخیره می‎شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای تولید یک کیلوگرم سیب‌زمینی معادل ۳۰۰ لیتر آب استفاده می‎شود، افزود: تغییر الگوی کشت در استان همدان از گیاهان پرآب‌بر به سمت گیاهان کم‌‌آب‌بر امری ضروری محسوب می‎شود.
وی با بیان اینکه کسری مخزن بخاطر استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی به وجود آمده است، تصریح کرد: دشت کبودراهنگ ۸۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن سالیانه دارد که معادل دو برابر حجم سد اکباتان است.

 

نیروگاهیان

ستوده با اشاره به اینکه بهره‌برداری بیش از حد از منابع آب زیرزمینی می‎تواند پیامدهای سنگینی همچون ایجاد فروچاله داشته باشد، گفت: تاکنون در دشت‌های استان همدان ۲۷ فروچاله رخ داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با تصریح بر اینکه حجم روان‌آب خروجی در ۱۰ سال اخیر از حوزه شمالی استان همدان ۹۰ درصد کاهش داشته است، گفت: آبی که در طول چندین هزار سال پیش در زیر زمین ذخیره شده بود در طول سال‌های اخیر عمدتا” توسط چاه‌های کشاورزی استخراج شده است.
وی با بیان اینکه برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی، قسمت‌هایی از دشت‎های استان همدان به بیابان تبدیل شده است، گفت: همدان ۱۳ دشت ممنوعه دارد که دشت کبودراهنگ به علت شرایط ویژه ممنوعه بحرانی است.
ستوده عنوان کرد: در اثر استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی پدیده فرونشست در لایه آبرفتی آبخوان‌های استان رخ داده که منجر به کاهش نفوذپذیری رسوبات شده و متعاقبا”و در صورت بارندگی، آب در سطح دشت‎ باقی مانده و کمتر به سفره آب زیرزمینی راه پیدا می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود، کسری تجمعی مخازن آب استان حدود ۵ میلیارد متر مکعب بوده و متوسط سالیانه حدود ۲۳۷ میلیون مترمکعب نیز به کسری تجمعی افزوده می شود.
ستوده در پایان خاطرنشان کرد: کسری متوسط سالیانه مخازن آب استان تقریبا” معادل ۹ برابر کل حجم سد اکباتان است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=55810
  • نویسنده : همایون گل‌محمدی
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.