4
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد:

کاهش آورد رودخانه‌های خراسان رضوی به کمتر از یک دهم سال قبل

  • کد خبر : 49237
  • 18 اردیبهشت 1400 - 20:45
کاهش آورد رودخانه‌های خراسان رضوی به کمتر از یک دهم سال قبل
"محمد علایی" در جلسه ستاد سازگاری با کم آبی استان که به ریاست استاندار و سایر اعضا برگزار شد، افزود: آورد رودخانه‌ها به ۱۹ سد بزرگ استان از روز نخست اول مهرماه ۱۳۹۹ تاکنون ۵ میلیون مترمکعب بوده که در همین بازه زمانی از سال گذشته آورد رودخانه‌ها ۶۵۰ میلیون مترمکعب بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با ارائه راه‌های برون‌رفت از خشکسالی کم‌سابقه سال جاری، به آمار بارندگی در سال آبی جاری اشاره کرد و گفت: آورد رودخانه‌های استان در سال آبی جاری تاکنون کمتر از یک دهم آورد این رودخانه‌ها در سال قبل از آن بوده است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “محمد علایی” در جلسه ستاد سازگاری با کم آبی استان که به ریاست استاندار و سایر اعضا برگزار شد، افزود: آورد رودخانه‌ها به ۱۹ سد بزرگ استان از روز نخست اول مهرماه ۱۳۹۹ تاکنون ۵ میلیون مترمکعب بوده که در همین بازه زمانی از سال گذشته آورد رودخانه‌ها ۶۵۰ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد حجم آب مصرفی در استان از آبخوان‌های زیرزمینی برداشت می‌شود، بر حفاظت از این منابع آبی در خشکسالی کم سابقه سال جاری تاکید کرد و گفت: در سال آبی گذشته با انسجام مدیریتی کم‌نظیر و تاکید بر مدیریت مشارکتی در بهره‌برداری از منابع آبی و مشارکت دلسوزانه تشکل‌های توانمند کشاورزی استان توانستیم بیش از ۴۶۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی کمتر برداشت کنیم.

 

 

نیروگاهیان

علایی، مدیریت افکار عمومی در مصرف درست آب در خشکسالی کم سابقه امسال را ضرورت دانست و در خصوص راه‌های برون رفت از این مشکل گفت: تقاضا داریم جلسات ستاد سازگاری با کم‌آبی استان و شهرستان‌ها به صورت منظم و پیوسته برگزار شود و دستگاه‌های اجرایی به تعهدات خود در برنامه زمانبندی عمل کنند. از سوی دیگر لازم است برای جلوگیری از حفر غیرمجاز چاه و مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز از همه ظرفیت‌های قانونی استفاده شود. همچنین باید برای نخستین بار در کشور از ظرفیت بند “ز” ماده ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب، موضوع جیره‌بندی آب و به‌ویژه جیره‌بندی آب کشاورزی استفاده کنیم تا آبخوان‌های زیرزمینی آسیب کمتری ببینند و حجم برداشت آب از این آبخوان‌ها را متناسب با کاهش تغذیه آن‌ها کاهش دهیم‌.این گزارش حاکی است، در ادامه این جلسه “داوری” نماینده دانشگاه فردوسی، “اورانی” رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب استان و مشهد و “رضازاده” نماینده کشاورزان استان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند. مدیر کل دادگستری استان نیز با حمایت از اجرای مفاد سند سازگاری با کم آبی در بستن چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز آب تاکید کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=49237
  • نویسنده : سمانه کفاش زاده
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.