1

گرمای بی‌سابقه و تثبیت ساعت رسمی دو عامل فشار بر شبکه برق در تابستان ۱۴۰۲

  • کد خبر : 112041
  • 23 شهریور 1402 - 14:15
گرمای بی‌سابقه و تثبیت ساعت رسمی دو عامل فشار بر شبکه برق در تابستان ۱۴۰۲
چهارمین کارگاه بررسی ابعاد برنامه تامین برق صنایع کشور با حضور جمعی از استادان دانشگاه و کارشناسان حوزه انرژی و صنعت برگزار شد، این نشست با سخنرانی اساتید دانشگاه آغاز شد و در پایان، شرکت‌کنندگان پرسش‌های خود را مطرح کردند.

به گفته کارشناسان گرمای بی‌سابقه و تثبیت ساعت رسمی دو عامل فشار بر شبکه برق در تابستان ۱۴۰۲ بوده است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، چهارمین کارگاه بررسی ابعاد برنامه تامین برق صنایع کشور با حضور جمعی از استادان دانشگاه و کارشناسان حوزه انرژی و صنعت برگزار شد، این نشست با سخنرانی اساتید دانشگاه آغاز شد و در پایان، شرکت‌کنندگان پرسش‌های خود را مطرح کردند.
در ابتدای این‌نشست، سعید حریری کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره اهمیت مسئله برق اظهارداشت: جمهوری اسلامی از بدو تاسیس تامین برق پایدار ارزان را به عنوان یک عنصر رفاهی بنا کرده و امروز نزدیک به ۱۰۰ درصد شهرها و روستاهای ایران به برق متصل هستند و عملا زندگی خود را بر پایه برق بنا کردند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته شاخص برق‌رسانی مشابه ما ندارند، گفت: تامین جریان برق پایدار در این‌سال‌ها سبب شد تا زندگی مردم وابستگی شدیدی به برق پیدا کند و همین مسئله حساسیت قطعی برق را بالا برد.
وی افزود: تجربه سال ۱۴۰۰ نشان داد که عدم تامین برق تا چه اندازه بر نارضایتی مردم اثرگذار است و باید این تجربه با دقت بررسی شود.
حریری عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ به دلیل عدم توسعه واحدهای نیروگاهی، تاخیر در تعمیرات، برنامه‌ریزی نامناسب از واحدهای برقابی و سایر دلایل با قطعی برق گسترده مواجه شدیم.
وی ادامه داد: تقریبا در صنایع کشور برق قطع بود و ضررهای سنگینی به صنایع انرژی‌بَر وارد شد و در بخش خانگی هم شاهد جداول خاموشی و قطعی‌های ۸ ساعته بودیم که این رویه از اردیبهشت ماه تا انتهای شهریور در ۶ مرحله تکرار شد.
این کارشناس اقتصادی بیان‌ کرد: با این حساسیت بالا برق خانگی باید در اولویت هر دولت باشد و این جریان پایدار تامین شود.
وی افزود: البته این مسئله منافی مدیریت مصرف نیست و تجربه اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی برق نشان‌داد، کاهش مصرف برق خانگی امری شدنی است که در تابستان سال گذشته به دست آمد.
حریری گفت: در سال جاری تجربه موفق پاداش صرفه‌جویی با گستره بیشتری اجرایی شد اما گرمای بی‌سابقه در کنار تثبیت ساعت رسمی که اقدامی غلط بود سبب شد تا کاهش مصرف برق خانگی اتفاق نیفتد و شاهد ۳ درصد رشد مصرف برق خانگی باشیم، که البته معادل نصف افزایش متوسط ۱۰ ساله است.
این کارشناس انرژی با اشاره به طرح اجرا شده تابلوی گواهی صرفه‌جویی برق گفت: ایجاد ظرفیت مازاد و فروش این میزان برق به صنایع از سوی بخش خانگی اقدام موثری بود که به پایداری برق بخش صنعت ختم شد و زمینه رکوردشکنی برق صنایع را پدید آورد‌.
در ادامه این‌ نشست، سید دانیال آل‌هاشم استاد دانشگاه و کارشناس حوزه انرژی با اشاره به لزوم تغییر نگاه در مسئله برق گفت: سعی کردیم در سه نشست قبلی مسئله برق را از یک صنعت دچار محدودیت خارج کنیم‌ و ظرفیت این صنعت را به طور کامل منعکس کنیم.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان ظرفیت‌های شبکه برق گفت: در منطقه، ایران بیشترین ظرفیت تولید انرژی برق را در کنار یک شبکه قدرتمند و گسترده در اختیار دارد اما استفاده از این ظرفیت تناسبی با پتانسیل‌های موجود ندارد.
وی افزود: به این گزاره مشکلات کشورهای منطقه‌ای ما از جمله پاکستان را اضافه کنید که کسری حساب جاری ناشی از نبود انرژی دارند.

 

 

نیروگاهیان

آل هاشم‌ گفت: عقل سلیم حکم‌ می‌کند این ظرفیت به عنوان یک‌ مزیت اساسی به کار گرفته شود تا از این طریق زمینه نقش‌آفرینی ایران در جهان پر رنگ تر شود.
وی ادامه داد: متاسفانه فضای حاکم‌بر افکار عمومی و رسانه‌ها به گونه‌ای پیش رفته است که حرف از صادرات برق عین به‌کارگیری الفاظ بی ادبانه است و رسانه به بدترین شکل با این مسئله برخورد می‌کند.
آل‌هاشم گفت: این در حالیست که رسانه ما باید مطالبه تبادل بیشتر انرژی را داشته باشد تا ظرفیت شبکه برق به طرز شگفت‌انگیزی توسعه پیدا کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: چین از آنسوی جهان آمده تا برای پاکستان نیروگاه بسازد و مسئله انرژی این‌کشور را حل کنید اما ایران چنین اقدامی نمی‌‌کند.
این استاد دانشگاه گفت: در قالب یک نقشه جامع بلند‌مدت تحت یک‌ایده برای تبدیل برق ایران‌ به یک‌ مزیت برای دستگاه دیپلماسی اگر خط اعتباری بانکی اختصاص بدهیم برد کرده‌ایم.
وی افزود: امروز تغییر راهبردی نظامات بین‌الملی و تحول در این‌حوزه بر کسی پوشیده نیست و برق می‌تواند رکن اساسی و مهم در ارتقای جایگاه ایران تحت این‌ تحول رقم بزند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=112041
  • نویسنده : معصومه قلباربند
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.