3

۳۸ درصد از مصرف آب بخش خانگی قابل صرفه‌جویی است

  • کد خبر : 88866
  • 09 آبان 1401 - 1:39
۳۸ درصد از مصرف آب بخش خانگی قابل صرفه‌جویی است
در استان بوشهر حدود ۹۱ درصد مشترکان آب، مشترکان خانگی هستند که حدود ۸۰ درصد مصرف آب شرب را به خود اختصای داده‌اند. بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که حداقل ۳۸ درصد از مصارف بخش خانگی قابل صرفه جویی است.

سرپرست دفتر بهره برداری توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که حداقل ۳۸ درصد از مصرف آب بخش خانگی قابل صرفه جویی است.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، اساس پایداری زندگی آب است عنصری اساسی که برای زندگی و ادامه حیات همه موجودات زنده لازم و واجب است. در عصر حاضر مسئله آب یکی از چالش‌های مهمی است که زمینه‌ساز تحولات وسیعی در جهان شده است. در دهه‌های اخیر این موضوع جدی‌تر و تاجایی پیش رفته است که به عنوان موضوع اصلی مذاکرات بین المللی قرار گرفته است. در این خصوص گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با بابک دلاوری، سرپرست دفتر بهره برداری توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر را می‌خوانید:

*وضعیت منابع آبی در کشور و استان بوشهر را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در سال‌های اخیر تغییرات آب و هوایی باعث تغییرات مهمی در زمینه توزیع زمانی و مکانی بارش‌ها و همچنین نحوه بارش نزولات آسمانی شده است. به‌عبارتی علاوه بر آنکه میزان بارش‌ها کاهش یافته و شکل نزولات ماندگارتر مانند برف بسیار کمتر شده است، از نظر زمانی نیز شاهد هستیم که بارش‌های یکباره و سیل آسا به مراتب افزایش یافته و مجموع این تغییرات باعث کاهش حجم ذخایر زیرزمینی آب شده است. مسئله بسیار مهم‌تر آنکه برداشت ما انسان‌ها بسیار بیشتر از آن است که اجازه برداشت از منابع تجدیدپذیر آب را داشته‌ایم. حداکثر سهم انسان‌ها از این منابع ۴۰ درصد است. مابقی سهم محیط زیست است. حال آنکه در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد این منابع را مصرف می‌کنیم و تجاوز به حقوق محیط زیست اطرافمان تبعات وخیمی دارد که اندک اندک با آن مواجه می‌شویم، از جمله: فرسایش خاک، از بین رفتن ذخایر آب، سیل، آتش سوزی، فرو نشست و …

 

 

نیروگاهیان

*انتشار اخبار متعدد از افتتاح کارخانه‌های آب‌شیرین‌کن، باعث شده که این باور به اشتباه در افکار عمومی رواج پیدا کند که امسال کمبود آب نخواهیم داشت، در حالی که گزارش نهادهای رسمی نشان می‌دهد که با بحران آبی مواجه هستیم، توجه به این مهم تا چه اندازه ضرورت دارد؟

کشور ما، به استثنای بخش کوچکی از شمال کشور همواره یک کشور خشک و نیمه خشک بوده است و نیاکان ما همواره در سازگاری با همین اقلیم و آب و هوا، زندگی کرده‌اند. هرگونه تصور و برداشت دیگر از این واقعیت اشتباه بوده و می‌تواند خطرناک باشد. کما اینکه بی توجهی به هشدارها در خصوص افت سطح آبخوان‌ها امروزه منجر به پدیده فرونشست که زلزله‌ای خاموش نامیده می‌شود، شده است. کارخانه‌های در دست احداث نیز در عمل جایگزین بخشی از منابع آبی خواهد شد که در اثر خشکسالی‌های اخیر دچار افت شدید شده‌اند و چنانچه مدیریت مصرف آب سرلوحه کار قرار نگیرد باز هم شاهد کمبود منابع آب شرب خواهیم بود.

*چه میزان از آب شرب توزیع شده در بخش خانگی مصرف می‌شود؟ و به چه میزان قابل صرفه جویی است؟

در استان بوشهر حدود ۹۱ درصد مشترکان آب، مشترکان خانگی هستند که حدود ۸۰ درصد مصرف آب شرب را به خود اختصای داده‌اند. بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که حداقل ۳۸ درصد از مصارف بخش خانگی قابل صرفه جویی است.

*راهکارهای لازم برای مدیریت مصرف آب خانگی شامل چه مواردی می‌شود؟

در غیاب ابزارهای قانونی و تعرفه‌ای مدیریت مصرف آب، این راهکارها را در بخش خانگی می‌توان به دو بخش فرهنگی و تکنولوژی تقسیم کرد. در بخش فرهنگی مهمترین کار آن است که بتوانیم این حساسیت را در همه اعضای خانواده ایجاد کنیم تا در هنگام باز بودن هر تجهیزی که منجر به مصرف آب می‌شود از خود بپرسند “آیا این مصرف ضروری است؟ ” و اگر پاسخ پرسش منفی بود آن تجهیز (برای مثال شیر روشویی) را ببندند، اما در بخش دانش فنی و تکنولوژی، موثرترین کار و البته ارزان‌ترین کار کنترل میزان مصرف تجهیزات بهداشتی ساختمان است. مصرف شیر روشویی به میزان ۳ لیتر بر دقیقه کافی، مصرف شیر توالت و شیر ظرفشویی به میزان ۶ لیتر بر دقیقه کافی و مصرف شیر حمام به میزان ۸ لیتر بر دقیقه کافی است. کنترل این میزان مصرف به وسیله تجهیزات استاندارد و ارزان قیمت پرلاتور و رگلاتور قابل انجام است و هیچ نیازی به تعویض تجهیزات و نوسازی آن‌ها نیست.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=88866
  • نویسنده : مریم حاج‌نوروز نظری
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.