2
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی عنوان کرد:

۱۷۰ میلیون مترمکعب کسری سالانه مخزن در استان مرکزی

  • کد خبر : 57546
  • 07 شهریور 1400 - 19:50
۱۷۰ میلیون مترمکعب کسری سالانه مخزن در استان مرکزی
 "عزت اله آمری" با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارندگی نسبت به سال گذشته با کاهش جدی روبه‎رو بود، اظهار داشت: در سال آبی جاری (اول مهر ماه 1399 لغایت 2 شهریور ماه 1400) 199 میلی‌متر بارش در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 45 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت حدود 27 درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی متوسط کسری مخزن سالانه محدوده مطالعاتی استان مرکزی را حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “عزت اله آمری” با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارندگی نسبت به سال گذشته با کاهش جدی روبه‎رو بود، اظهار داشت: در سال آبی جاری (اول مهر ماه ۱۳۹۹ لغایت ۲ شهریور ماه ۱۴۰۰) ۱۹۹ میلی‌متر بارش در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۵ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۲۷ درصد کاهش داشته است.
آمری گفت: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود، کسری تجمعی مخازن آب استان حدود ۴ میلیارد و ۸۹۱ میلیون مترمکعب بوده و متوسط سالیانه حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب نیز به کسری تجمعی افزوده می‌شود که این میزان حدوداً  ۴۸ برابر حجم سد کمال صالح است.

 

نیروگاهیان

وی همچنین گفت: اگرچه سفره‌های آب زیرزمینی در استان طی دو سال گذشته یک بهبود نسبی داشتند ولی در حال حاضر وضعیت منابع آب زیرزمینی استان مرکزی چندان مناسب نیست و همچنان تمامی دشت‌های استان مرکزی به جهت توسعه برداشت از منابع آب زیرزمینی و کشاورزی ممنوعه هستند.
آمری با بیان اینکه حدود ۲٫۵ میلیارد مترمکعب در استان آب تجدیدپذیر داریم افزود: ۵۰۰ میلیون مترمکعب مربوط به آبهای سطحی و دو میلیارد مترمکعب مربوط به آب‌های زیرزمینی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با بیان اینکه کسری مخزن بخاطر استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی به‌وجود آمده است، تصریح کرد: دشت ساوه که یکی از بحرانی ترین دشت‌های استان است  ۷۷ میلیون مترمکعب کسری مخزن سالیانه دارد.
وی در پایان عنوان کرد: در اثر استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی پدیده نشست در لایه آبرفتی آبخوان‌ها رخ می‌دهد که منجر به کاهش نفوذپذیری رسوبات شده و متعاقبا” و در صورت بارندگی، آب در سطح دشت‎ باقی مانده و کمتر به سفره آب زیرزمینی راه پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=57546
  • نویسنده : سمانه کمال‌آبادی
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.