3

۶۰سال از لایروبی کارون می گذرد/مردم بامدژ تحمل کوچکترین بلا را ندارند

  • کد خبر : 19987
  • 03 فروردین 1399 - 12:20
۶۰سال از لایروبی کارون می گذرد/مردم بامدژ تحمل کوچکترین بلا را ندارند

علی بلم چی گفت : در طی ۶۰ سال اخیر یکبار هم رودخانه لایروبی نشده که سازمان آب و برق به عنوان متولی این مسئله بسیارمهم و تاثیر گذار است.   بیشتر بخوانید بودجه لازم را برای لایروبی «کارون» نداریم! رودخانه‌های خوزستان ۳۰ میلیون متر مکعب لایروبی نیاز دارند نیروگاهیان به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان […]

علی بلم چی گفت : در طی ۶۰ سال اخیر یکبار هم رودخانه لایروبی نشده که سازمان آب و برق به عنوان متولی این مسئله بسیارمهم و تاثیر گذار است.

 

نیروگاهیان

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از شبکه اطلاع رسانی رهیاب در خصوص شرایط بحرانی سه رودخانه موجود در بخش مرکزی و سیل بندهای تخریب شده، علی بلم چی بخشدار مرکزی کلان شهر اهواز گفت: بر اساس درجه بندی به ترتیب رودخانه دز، کرخه و کارون شرایط بحرانی دارند و از ۶۷ روستا، ۵۰ خانوار در حاشیه این رودخانه ها اسکان دارند.

وی در ادامه افزود: بعد از سیل ۹۸ تمامی سیل‌بندها آسیب جدی دیده‌اند که با دستور فرماندار و موافقت معاون عمرانی استاندار اقداماتی جهت ترمیم‌ در ماه‌های آبان و آذر انجام شد و به موجب آن روستای بامدژ از غرق شدن، نجات یافت.

بخشدار مرکزی با اشاره به اینکه ترمیم و بازسازی مابقی سیل‌بندها به همیاری شهرداری‌ها واگذار شده است، بیان کرد: براساس اولویت بندی‌های که شرکت مشاورین دزآب انجام شد، شکستگی بزرگ سیل بند روستای سید نبی، سید نعیم ترمیم و ۹۰ الی ۹۵ درصد پیشرفت داشته‌اند‌.

بلم چی ادامه داد: در روستاهای دیگرحاشیه کارون نیز سیل بندها با کمک شورای همیاری شهرها در حال ترمیم است‌.

وی نیز در خصوص سرقت خاک از حاشیه کارون، عنوان کرد: کسانی که اقدام به تخریب سیل بند و سرقت خاک کردند، شناسایی و تحویل دستگاه قضایی شدند اما در حال حاضر با وثیقه آزاد هستند.

بلم چی با بیان اینکه روستای بامدژ منطقه حادثه‌خیزی است، ابراز کرد: روستای بامدژ در مجاورت رودخانه قرار دارد و درسال ۹۵ و ۹۸ به زیر آب رفت، مردم دیگر توان تحمل کوچکترین بلا را ندارند.

وی ادامه داد: در طی ۶۰ سال اخیر یکبار هم رودخانه لایروبی نشده است و سازمان آب و برق به عنوان متولی این مسئله بسیارمهم و تاثیر گذار که موجب عدم وقوع سیل می شود کوتاهی کرده است.

بخشدار مرکزی با اشاره به اینکه ترمیم سیل بندها نیازمند بودجه کلانی است و اعتبار تخصیص یافته بسیار ناچیز است، افزود: بعضی روستاها به دلیل اینکه منطقه از خاک ماسه ای است نیاز به دیوار چینی دارند زیرا با سیل بند کاری پیش نمی‌رود‌ و این کار هم وظیفه سازمان آب و برق است.

وی در ادامه مطرح کرد: با انجام دیوارسازی در نقاط حساس به مرور زمان از هدر رفت هزینه ها جلوگیری می‌شود زیرا در سیل سال قبل علی رغم هزینه زیاد سیل بند ها تخریب شدند.

بخشدار مرکزی عنوان کرد: پیشنهاد ما این است که بنیاد مسکن، سازمان آب و برق و وزارت کشور برای ساخت دیوارهای سنگی یک متولی پیدا کنند، در کنار رودخانه دز سیل بند دیواره سنگی ایجاد شود که البته هزینه هر متر آن هشت تا ده میلیارد تومان هزینه بر است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در زمان خشکسالی کشاورزان به دلیل کمبود خاک یا کاهش سطح آب رودخانه اقدام به تخریب سیل بندها میکنند و باید اقدامی صورت بگیرد تا در ایام تابستان کشاورزان سیل بندها را که سرمایه این نظام هستند، تخریب نکنند.

بلم چی اضافه کرد: سازمان آب و برق میتواند حوضه های آبگیری را برای کشاورزان ایجاد کند تا شاهد این اتفاق ها نباشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=19987

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.