7

اختراع دستگاه بیوگاز به عنوان “اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی” در مازندران

  • کد خبر : 9054
  • 19 آبان 1398 - 13:02
اختراع دستگاه بیوگاز به عنوان “اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی” در مازندران

اختراع دستگاه بیوگاز به عنوان “اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی” در مازندران

اختراع دستگاه بیوگاز به عنوان “اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی” در مازندران

ایسنا/مازندران دستگاه بیوگاز به عنوان “اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی” توسط دو دانشجوی مخترع دانشگاه مازندران با هدف انجام پروژه‌های فاضلاب‌ انسانی، جمع آوری و تبدیل آن به کود غنی کشاورزی ساخته شد.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از ایسنا ، محمد فاضل حاجی اندواری اظهار کرد: در فکر انجام دادن پروژه‌های فاضلاب انسانی در دانشگاه مازندران که به صورت مرکزی در جمع آوری می‌شود هستیم تا بتوانیم شاهد اولین نیروگاه بیوگاز ایرانی باشیم.

وی تصریح کرد: این دستگاه شامل چند مرحله است که در مرحله نخست توسط خرد کن‌ها اندازه ذرات به صورت کوچک در آمده و در مرحله دوم با آب مخلوط می‌شود.

این دانشجوی مخترع مازندرانی با اشاره به اینکه در مرحله سوم توسط یک مخزن استراحت به حجم مورد نظر می‌رسد، گفت: بعد از آزمایش‌های فیزیکی و شیمیایی نمونه‌برداری از مخزن استراحت انجام می‌شود، قبل از انجام این روند وارد رآکتور اصلی شده و به صورت هضم بی‌هوازی مواد آلی درون خوراک را تجزیه می‌کند چرا که فرآیند هوازی و باکتری‌های بی‌هوازی شرایط رشدشان فراهم می‌شود و از مواد تغذیه می‌کند.

حاجی اندواری با بیان اینکه این فرآیند تولید باکتری متان‌زا دارند و در خروجی این دستگاه گاز متان توسط کمپرسورها ذخیره‌سازی می‌شود، افزود: در این مرحله برای انتقال جرم رآکتور اصلی گاز فشرده شده و توسط کمپرسور دوباره از کف مخزن به داخل مخزن برمی‌گردد که باعث تولید بیشتر شده است.

وی ادامه داد: انتقال جرم در راکتور علاوه بر این بعد از تولید گاز و انجام فرآیند بیوگاز خروجی این دستگاه کود غنی کشاورزی است که برای گیاهان آپارتمانی، صیفی‌جات و باغ‌ها از آن استفاده می‌کنیم.

این دانشجوی مخترع مازندرانی در مورد اثرات محیط زیستی این دستگاه خاطرنشان کرد: این دستگاه به علت هضم بی‌هوازی و سی او دی آلودگی‌های آلی در درون مواد را کاهش و تجزیه می‌کند و به همین خاطر ما کاهش آلودگی در درون رآکتور را شاهد هستیم.

حاجی اندواری بیان کرد: در خروجی فاضلاب انسانی که برای طبیعت مضر است، آلودگی‌ها از بین می‌رود و برای محیط زیست مفید واقع می‌شود که از ویژگی‌های این کود جذب آسان آن در خاک، فاقد عناصر شیمیایی و جلوگیری از رشد علف‌های هرز است.

صد درصد هزینه‌ها برای ساخت دستگاه با دانشگاه مازندران بوده است.

علی درویش دانشجوی مخترع مازندرانی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه صد درصد هزینه‌ها برای ساخت دستگاه با دانشگاه مازندران بوده است، افزود: کاربرد این دستگاه در صنعت دامداری، دریافت کود حیوانی و در درجه دوم افرادی که در مناطقی زندگی می‌کنند که از دریافت انرژی محروم هستند به صورت خانگی و منطقه‌ای می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه امروزه در مناطق شمالی کشور شاهد سوزاندن کاه در زمین‌های کشاورزی هستیم، اظهار کرد: با جمع‌آوری کاه‌ها و استفاده از این سیستم برای تولید انرژی با هدف حفاظت از محیط زیست و مدیریت سبز می‎توان استفاده کرد.

این دانشجوی مخترع مازندرانی یادآور شد: میزان تولید این دستگاه متفاوت است و بنا به نیاز مشتریان مخازن طراحی می‌شود، دستگاهی که در دانشگاه ساخته شده به میزان یک و نیم متر مربع گاز تولید می‌کند، اگر مخزن‌ها افزایش یابد در ظرفیت‌های بالا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمد فاضل حاجی اندواری و علی درویش دو دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی دانشگاه مازندران هستند که با حمایت‌های مالی دانشگاه توانستند در مجاورت سلف پردیس دانشگاه، دستگاه تولید گاز از زباله‌های سلف، کود حیوانی و فاضلاب شهری را طراحی، اجرا و اختراع کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=9054

مطالب پیشنهادی

19اردیبهشت
نشست هماهنگی نیروگاههای تولید پراکنده در برق منطقه ای مازندران
با حضور مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو شرکت توانیر برگزار شد

نشست هماهنگی نیروگاههای تولید پراکنده در برق منطقه ای مازندران

17اردیبهشت
هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران خبر داد:

هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.