0

تبادل سه هزار مگاواتی برق با سه کشور همسایه

  • کد خبر : 128357
  • 23 فروردین 1403 - 10:37
تبادل سه هزار مگاواتی برق با سه کشور همسایه
محمد الله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) درباره وضعیت مراودات الکتریکی کشور با همسایگان گفت: ایران با حدود ۹۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه، یکی از کشور‌های بزرگ تولیدکننده برق در منطقه است

به گزارش  پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از خبر نگاران جوان ، محمد الله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) درباره وضعیت مراودات الکتریکی کشور با همسایگان گفت: ایران با حدود ۹۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه، یکی از کشور‌های بزرگ تولیدکننده برق در منطقه است و در حال حاضر با همه کشور‌هایی که مرز خاکی دارند، تبادل انرژی انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: این موضوع در حالی است که از سه کشور شمالی جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. الله‌داد خاطرنشان‌کرد: همچنین با ترکیه تبادل دوطرفه؛ یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با بیان اینکه مطالعاتی در حال انجام است که اتصال الکتریکی به کشور قطر میسر شود، گفت: مجموع تبادل الکتریکی که میان ایران و همسایگان انجام می‌شود بیش از سه‌هزار مگاوات است.

وی با اشاره به اینکه سیاست اصلی کشور در تبادل برق با همسایگان بیشتر بر محور تراز صفر دنبال می‌شود، خاطرنشان‌کرد: با این سیاست در روزها، ماه‌ها و فصولی که مازاد تولید در اختیار است، برق به کشور‌های هدف صادر و در زمان کمبود آن که بیشتر در فصل گرم سال رخ می‌دهد، از کشور‌های که مازاد انرژی در اختیار دارند واردات انجام می‌شود.

این مسئول توانیر ادامه اد: در این سیاست با توجه به تفاوت ساعت شرعی، روز‌های تعطیلی و اوج بار موضوع واردات تعادل پیدا می‌کند.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با اشاره به دیدار وزیر نیرو با وزیر انرژی ترکیه در هفته گذشته، گفت: در سال‌های گذشته ظرفیت تبادل الکتریکی بیش از ۵۰ مگاواتی بین ایران و ترکیه فعال بود؛ اما در دو سال گذشته ارتباط الکتریکی حدود ۴۵۰ مگاوات در نقطه مرزی وان با احداث پُست HBDC back to back ایجاد شد.

الله داد خاطرنشان‌کرد: پارسال دوره آزمایشی بهره‌برداری از این خط سپری شد و در تراز صفر میزان تبادل برق بین دو کشور تا ۴۵۰ مگاوات به شکل دوطرفه انجام شد و وضعیت انتقال کاملاً پایدار بود.

وی افزود: با سفر اخیر وزیر انرژی ترکیه به ایران، بهبود شرایط تبادل تجاری (واردات در زمان نیاز کشور و صادرات آن در صورت داشتن انرژی مازاد) مورد مذاکره قرار گرفت و در نتیجه مقرر شد که تیم‌های تخصصی و کارشناسی مورد پیشنهاد دوطرف جلساتی را در حوزه‌های تجاری و فنی برگزار کنند تا به‌زودی عملیات تبادل بین طرفین به طور رسمی آغاز شود.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=128357

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.