2

زغال‌سنگ همچنان سوخت اصلی در بازارهای نوظهور است

  • کد خبر : 9715
  • 06 آذر 1398 - 18:45
زغال‌سنگ همچنان سوخت اصلی در بازارهای نوظهور است

کشورهای در حال توسعه مهم‌ترین نقاطی هستند که علی‌رغم حضور در معاهده پاریس، باز هم به سراغ تولید برق با استفاده از نیروگاه‌های زغال‌سنگی رفته‌اند و دلیل این مسئله، قیمت بسیار پایین زغال‌سنگ در مقایسه با دیگر سوخت‌های کمتر آلاینده و انرژی‌های پاک عنوان شده است. چین و هند با بیشترین جمعیت‌های جهان، از جمله […]

کشورهای در حال توسعه مهم‌ترین نقاطی هستند که علی‌رغم حضور در معاهده پاریس، باز هم به سراغ تولید برق با استفاده از نیروگاه‌های زغال‌سنگی رفته‌اند و دلیل این مسئله، قیمت بسیار پایین زغال‌سنگ در مقایسه با دیگر سوخت‌های کمتر آلاینده و انرژی‌های پاک عنوان شده است. چین و هند با بیشترین جمعیت‌های جهان، از جمله کشورهایی هستند که به خصوص برای تامین برق مناطق روستایی خود، نیروگاه‌های جدید سوخت فسیلی راه‌اندازی می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری نیروگاهیان به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، صحبت در مورد کاهش مصرف سوخت‌ های فسیلی و به خصوص زغال‌ سنگ برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی، در بسیاری از محافل جهان تبدیل به یکی از بحث‌ های اصلی در جمع‌ های متفاوت شده است.

بر اساس گزارش سالانه آب و هوایی BloombergNEF که طی مطالعه‌ ای بیش از ۱۰۰ کشور را مورد ارزیابی قرار داده است، میزان برق تولید شده از زغال‌ سنگ طی سال گذشته در کشورهای مورد مطالعه در مجموع هفت درصد افزایش داشته که این بیشترین رقم افزایش در پنج سال گذشته بوده است.

در شرایطی که مصرف زغال‌ سنگ در ایالات متحده آمریکا و اروپا رو به کاهش دارد، با این حال قیمتی بسیار ارزان‌ تر نسبت به انرژی‌های بادی و خورشیدی در بازارهای نوظهور داشته است. این امر باعث می‌شود در چین، هند و سایر کشورهایی که به دنبال تولید برق ارزان‌ تری هستند تا بتوانند جمعیت بیشتری از این کشورها را از فقر نجات دهند.

از آغاز دهه گذشته، میزان استفاده از زغال‌ سنگ، در کشورهای در حال توسعه، ۵۴ درصد افزایش داشته؛ که به نوعی یک چالش بزرگ برای جلوگیری از جدی‌ ترین تاثیرات تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌کند.

لوییزا دمورو که این تحقیق را انجام داده، دراین‌باره معتقد است: اگر واقعا قصد داریم تا از گرم‌تر شدن کره زمین جلوگیری کنیم، نیاز است تا به صورت جدی نیروگاه‌ های زغال‌ سنگی را متوقف کنیم؛ اگر قصد داشته باشیم تا نوعی اعتماد اقتصادی ایجاد کنیم، باید بدانیم که این زمان را بسیار طولانی‌تر خواهد کرد.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که میزان سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک، در سال گذشته، در بازارهای نوظهور، به میزان ۲۱ درصد کاهش یافته و به ۱۳۳ میلیارد دلار رسیده است؛ چین، هند و برزیل سرمایه‌گذاری‌های خود را در این زمینه کاهش داده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر شده که تغییرات اقلیمی به صورت ناگزیر در حال افزایش است. فقط در یک ماه گذشته، فاجعه آتش‌سوزی در استرالیا، سیل ویرانگر در ونیز و کالیفرنیا و بسیاری از اتفاقات طبیعی دیگر، زندگی انسان‌‌ها را به تاریکی فرو برده و خطوط برق مستقیم بسیاری از این نواحی را قطع کرده است.

بر اساس گزارشی از اقتصاد آنلاین، ادامه استفاده از زغال‌سنگ در کشورهای در حال توسعه، رابطه نگران‌کننده جهان با مسئله سوخت‌های فسیلی را تا اندازه‌ای افزایش می‌دهد. در شرایطی که بسیاری از کشورهای در حال توسعه از جمله هند و چین، طبق توافقنامه اقلیمی پاریس تعهد داده‌اند که میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشورهای خود را کاهش دهند؛ اما اکنون با مسئله‌ای به نام تولید برق ارزان قیمت برای مناطق روستایی روبرو هستند. بر این اساس عنوان شده است که چین از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ در مجموع ۲۰۷٫۵ گیگاوات به ظرفیت زغال‌سنگی خود افزوده است. اگرچه هند رقمی کمتر از این داشته؛ اما افزودن ۵۹٫۲ گیگاوات نیروگاه‌های برق زغال‌سنگی، سهم هند از این افزایش ظرفیت‌ها بوده است.

دمورو در این‌باره عنوان می‌کند: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تا حدود سال ۲۰۲۵، در برخی از کشورهای در حال توسعه، در مقایسه با مصرف زغال‌سنگ، چندان مقرون به صرفه نخواهد بود. به همین دلیل است که BloombergNEF انتظار دارد میزان انتشار کربن از نیروگاه‌های موجود در بازارهای نوظهور تا اواسط دهه آینده افزایش یابد.

بر اساس مطالعات BloombergNEF، زغال‌سنگ در مجموع حدود ۴۷ درصد از سوخت استفاده شده برای تولید برق در جهان را در سال گذشته بر عهده داشته است؛ که این رقم بیشتر شامل کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی، آفریقا، آسیا و همچنین بخش‌هایی از اروپای شرقی می‌شود؛ که در مجموع رقمی نزدیک به ۴۰ درصد از کل برق جهان را تشکیل می‌دهد.

بر اساس گزارش‌های تازه منتشر شده میزان برق تولید شده از نیروگاه‌های زغال‌سنگی در سراسر جهان بر اساس پیش‌بینی‌ها در پایان سال ۲۰۱۹، نزدیک به سه درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داشت.

با این وجود زغال‌سنگ همچنان سوخت اصلی در بازارهای نوظهور خواهد بود. در حالی که انرژی پاک سال گذشته، بیش از نیمی از ظرفیت تولید انرژی استفاده شده در کشورهای در حال توسعه را به خود اختصاص داده بود، اما مشکل از آنجایی شروع شد که نیروگاه‌های بادی و خورشیدی به صورت دائم مولد نیستند؛ در نتیجه نیروگاه‌های جدید گازی و زغال‌سنگی برای تولید میزان برق تعیین و هدف‌گذاری شده بار دیگر راه‌اندازی شده و شروع به تولید کردند.

دمورو در پایان این گزارش در رابطه با وضعیت ایجاد شده نوشته است: به نظر می‌رسد بیش از آنکه در این زمینه خبرهای خوب در راه باشند، این خبرهای بد هستند که در حال اتفاق افتادن هستند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nirogahian.ir/?p=9715

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام های مبنی بر شکایت ، اعتراض ، وقوع جرم و ... بدلیل وابسته نبودن این پایگاه خبری به نهادهای دولتی و لزوم پیگیری این موارد از طریق نهادهای ذیربط مانند قوه قضاییه و ... قابل انتشار و قابل استناد نمی باشد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.